Cazibe Merkezleri Programı Yatırımcılar İçin Büyük Fırsat

Kısa bir süre önce Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan ve Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van olmak üzere 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı yatırımcılardan tam not aldı.

Cazibe Merkezleri Programı Yatırımcılar İçin Büyük Fırsat

Hükümet tarafından hayata geçirilen ve Doğu ve Güneydoğu illerini önceleyen program kapsamında yatırımcılara faizsiz yatırım kredisi desteği, faiz indirimli işletme kredisi desteği, üretim tesislerini taşıma desteği, danışmanlık hizmetleri desteği, bedelsiz yatırım yeri tahsisi desteği, anahtar teslim fabrika binası yapım desteği, çağrı merkezi ve veri merkezi yatırımı desteği gibi cazip destek imkânları sunularak, bölgedeki yatırım ortamının canlandırılması, istihdamın, üretimin, ihracatın artırılması, bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltması ve doğudan batıya doğru göçün önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Açıklanan programla ilgili iş ve ekonomi çevrelerinden olumlu değerlendirmeler gelmeye devam ederken MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman da yaptığı değerlendirmede, “Açıklanan program yatırımcıların ihtiyaç duyduğu pek çok alana hitap etmekle birlikte aynı zamanda 2017 yılının yatırım yapmak isteyenler açısından son derece olumlu geçeceğinin sinyali ve ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda yeniden sıçrama yapacağı ve ivme kazanacağı bir yıl olacağının da müjdecisi aslında. Program kapsamına alınan illere yapılacak yatırımların sadece bu bölgelere değil ülkemizin her bölgesine orta ve uzun vadede çok olumlu katkıları olacaktır. Bölge, yaşanan terör olaylarından dolayı alamadığı yatırımları, bölgenin terörden arındırılmasıyla birlikte program kapsamında verilecek destekler sayesinde alacak ve bölgedeki dinamikler hızla harekete geçirilecektir. Program, hayata geçirilecek yatırımlarla bölgenin öncelikli sorunları arasında yer alan göç ve istihdam konusuna çözüm üretmesi bakımından da büyük önem arz etmektedir. Devletimiz her zaman ve her koşulda yatırımcının, üreticinin yanında yer aldığını göstermiştir. Şimdi sıra ülkemizin kalkınma hamlesinde kendilerine büyük görevler düşen girişimci ve yatırımcılarda. Yatırımcılarımızı bir kez daha bu tarihi fırsatı değerlendirmeye ve bir an önce yatırım planlarını harekete geçirmeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yatırımcılar Cazibe Merkezi Programına 24 Ocak 2017 – 27 Şubat 2017 tarihleri arasında Kalkınma Bankası resmi web sitesi olan www.kalkinma.com.tr adresinde bulunan belgeler tamamlandıktan sonra Kalkınma Bankası'na veya bankaya iletilmek üzere yatırım gerçekleştirilecek ildeki Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofislerine teslim ederek başvuruda bulunabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284