Çelik Kasa Fareleri Yakalandi

Antalya polisi, isyerlerinde hirsizlik yaptiklari tespit edilen suç örgütüne yönelik düzenledigi operasyonda, biri kadin 3 kisiyi gözaltina aldi. Zanlilarin girdikleri isyerlerinde çelik kasadan yüklü miktarda para ve ziynet esyasi çaldiklari belirlendi.

Çelik Kasa Fareleri Yakalandi

Antalya Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri, hirsizlik yaptigi tespit edilen suç örgütünü çökertmek için bir ay boyunca teknik ve fiziki takip yapti. Hirsizlik olaylarinin meydana geldigi isyerlerindeki güvenlik kameralarini inceleyen ekipler süphelilerin eskallerini tespit etti.
Yapilan inceleme sonucu suç örgütüne yönelik Istanbul, Eskisehir, Kayseri, Konya, Afyon, Karaman, Nigde illerinde operasyon düzenlendi. Operasyonda örgüt lideri oldugu iddia edilen M.P ile Ö.P ve S.S gözaltina alindi, iki kisi ise savcilik tarafindan serbest birakildi. Olayla ilgili 3 kisiyi yakalama çalismalari devam ediyor.
Zanlilarin son hirsizlik olayinda suçüstü yakalandigi ve evlerinde yapilan aramada, yüklü miktarda para ile ziynet esyasi ele geçirildigi belirtildi. Zanlilarin, özellikle, fabrikalar, benzin istasyonlari ve güvenlik görevlisi bulunan isyerlerini hirsizlik amaciyla seçtikleri belirlendi. Zanlilarin güvenlik görevlisi bulunan yerde çelik kasa bulunma ihtimaline karsi bu yerleri seçtikleri anlasildi. Zanlilarin benzin istasyonlarinda gerçeklestirecekleri soygunla ilgili, bir gün önceden gidip kesif yaparak çalisanlarin hareketlerini izledikleri ögrenildi. Zanlilarin girdikleri isyerlerinde çelik kasalari olay yerinde açarak, hirsizligi gerçeklestirdikleri belirtildi. Zanlilari adim adim izleyen ekiplerin, son hirsizlik olayinda suç örgütüne suçüstü yaptigi kaydedildi.
Zanlilar, emniyetteki sorgularinin ardindan 'suç islemek amaciyla örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, örgüte liderlik yapmak ve örgüt faaliyetleri kapsaminda isyerlerinde hirsizlik yapmak' suçlamasiyla adliyeye sevk edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284