Cenazesine Ulasilan Madencinin Babasi Konustu

Karaman’in Ermenek ilçesine bagli Güneyyurt beldesindeki maden ocaginda devam eden arama kurtarma çalismalarinin 33. gününde cansiz bedenine ulasilan isçilerden Mehmet Baha’nin babasi 75 yasindaki Hasan Baha, “Madencilik isi zor da baska da bir is yok buralarda” dedi.

Cenazesine Ulasilan Madencinin Babasi Konustu

Hasan Baha, Mehmet Baha'nin baska ocakta çalisan agabeyi Hamdi Baha'nin da cenazeleri bulanlar arasinda oldugunu söyledi.
Güneyyurt beldesindeki evinin önünde taziyeleri kabul eden ve cenaze namazini bekleyen baba Hasan Baha, söyle konustu: “Ararlarken diger oglum ileride görmüs. Biraz yaklasmislar. Yukarda bir direk varmis. Çocuk direge varmis. Asagidan bacagini sel kistirmis, bacagini çekememis. Çizmesi orada kalmis, sikismis. Öteki bacagini çekememis, orada asili kalmis. Baska birini sanmis çocuk. O sefle ikisi orada kalmis. Oradan kurtarmislar. Ermenek’e göndermisler. Biz bilemedik oglum oldugunu. Madencilik isi zor da baska da bir is yok buralarda. Yine madende çalisacaklar. Emekli olmasi için iki seneleri var. Iki sene dislerini sikip çalisacaklar. Mehmet disarida çuvallama yapardi. Makineyle çuval agzi örerdi. Isi iyiydi. Bu evi aldi. Bankadan kredi çekti eve borçlandi. Bu krediyi 9 senede ödeyecek. Oraya girersem, 5 senede öderim diyerek girdi o madene. Ocagin batik oldugunu, borçlu olduklarini duyduk. Üç ay para vermediler. Evi de bu adamlardan aldi. Paralarini ödeyemediler. Buraya geri indi. Çik buradan baska ocaga gir dedim. Buradan çikarsam 5-6 sene tazminatim var onu vermezler dedi. Onlar çikarirsa bu tazminati alirim ben dedi. Öyle diyerek girmisti.”
Baba Hasan Baha, o ocaktan sag çikmaya hiçbir imkan olmadigini ifade ederek, “Arabayla ocagin agzina vardigimizda kokudan duramiyoruz. Öyle umut olur mu? Nasil duracak. Haberler demis 15 saat yasadi diye. 15 saat nerede yasayacak, bes dakika yasasa yine umudumuz yoktu” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284