Cezaevinden Valiye Yardim Mektubu

Kizinin basarisi üzerine hükümlü olarak yattigi Karaman Cezaevi’nden mektup yazan Hasan Baliman, kizinin okumasi için Sanliurfa Valisi Celalettin Güvenç’ten yardim istedi.

Cezaevinden Valiye Yardim Mektubu
Mektubu okuyan Vali Celalettin Güvenç, Siverek ilçesinde ikamet eden aileye yardim edilmesi için ilgili kurumlara talimat verdi. Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü’ne bagli ekipler aileyi ziyaret ederek, gerekli yardimin yapilmasi için çalisma baslatti.
Vali Güvenç, Hasan Baliman’in okumasi için mektubunda yardim istedigi 14 yasindaki kizi Seval Baliman ile ailesini dün evlerinde ziyaret etti. Yaninda getirdigi bayramliklarla çesitli hediyeleri aileye veren Vali Güvenç, anne Leyla Baliman, babaanne ve çocuklarla sohbet etti.
Ziyaret sirasinda Vali Celalettin Güvenç’e; Siverek Kaymakami Mahmut Hersanlioglu, Il Jandarma Komutani Emin Dursun, Il Emniyet Müdür Vekili Alparslan Hersanlioglu, Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Sait Mizraklidag da eslik etti.
Güvenç, Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü’nün yaptigi çalismanin ardindan eylül ayindan itibaren Seval için aileye 544 TL maas baglanacagini kaydetti. Sanliurfa Fen Lisesi'ni tercih eden Seval Baliman’in, Sanliurfa’da bir ihtiyaci olmasi halinde kendilerini aramasini söyleyen Güvenç, ailenin yaninda olduklarini söyledi. 470 SBS Puani ile Sanliurfa Fen Lisesi'ni tercih eden Seval Baliman, Vali Güvenç’e büyüyünce 'dermatolog' olmak istedigini söyledi.
Sait Mizraklidag, maas baglanmasi yönünde islemlerin sürdügünü, Sanliurfa’da okumasi halinde pansiyon konusunda da yardimci olmak için çalisma yaptiklarini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284