CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Basın Özgürce Haber Yapabilmeli

Yerel medyanın sorunları OHAL ve Referandum sürecinde yaşadığı sıkıntılar Ankara’da düzenlenen OHAL ve Referandum Sürecinde Anadolu Medyası çalıştayında masaya yatırıldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Basın Özgürce Haber Yapabilmeli

TİMEF organizasyonunda gerçekleştirilen çalıştay kapsamında, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yerel medya mensupları Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Merkezi’nde ziyaret ettiler.
Ziyarette TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, yerel medyanın sorunlarını Kılıçdaroğlu’na aktara rak bir basın meslek odasının kurulması için destek istedi.
Ziyarette TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, yerel medyanın sorunlarını Kılıçdaroğlu’na aktararak, “Yerel medyanın sorunları OHAL sürecinde de, öncesinde de aynı. Bizler hep aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Size tek maddelik bildirimizi okumak istiyorum. Türkiye’nin 7 ayrı bölgesinden her biri alanında yetkin gazete, radyo ve televizyon sahibi, aynı zamanda basın meslek kuruluşlarının başkanları olan gazeteci, yayıncı meslektaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirilen OHAL ve Referandum sürecinde Anadolu Medyası çalıştayı 8-10 Mart tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilmiştir. Katılımcı gazetecilerden seçilerek oluşturulan raportörlerin detaylandırdığı çalıştaydan tek maddelik bir sonuç kararı oy birliğiyle alınmıştır. Kuruluşu kanunla gerçekleştirilecek bir basın meslek odası kurmak istiyoruz. Yardım ve desteklerinizi istiyoruz” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da, “Sizin bu önerinizin arkasında oluruz. Bu öneriyi gerçekleştirmek için eğer sizin yaptığınız bir kanun teklifi tasarısı varsa biz onu alırız bakarız ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne veririz. Ama elimizde böyle bir taslak yok derseniz biz bir tasarı hazırlarız taslağı sizlere göndeririz. Sizler bakarsınız eksiği gediğini tamamlarsınız ve biz o teklifi veririz. Dolayısıyla komisyonlarda yeterli zaman içerisinde görüşülmezse biz bunu meclis genel kuruluna indirme hakkına da sahibiz. Ama yasalaşma süreci sadece bizim değil, iktidar ve diğer muhalefet partilerinin de destek vermesiyle olur. Biz CHP olarak sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Sizlerden ikinci bir isteğimde nasıl Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanını ziyaret ediyorsanız diğer siyasi parti gruplarını da ziyaret edin. Gerekirse 4 siyasi partinin grup başkanvekillerinin ortak imzasıyla sunulabilir” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, medyanın gelişmiş demokrasilerde dördüncü güç olarak kabul edildiğini belirterek, “Medyası güçlü olan bir ülkede demokrasi de güçlüdür. Düşünce özgürlüğü olması lazım. İnsanlar düşüncelerini özgürce dile getirebilmeli, gazeteciler yazabilmeli. Bunlar olabilmeli. Biz mesela bugün 150 civarında gazetecinin hapiste olmasından rahatsızız. Olmaması lazım. Ve biz dünya liginde küme düşen ülke görünümündeyiz. Siz bir yazı yazarsınız CHP’yi eleştirirsiniz benim hoşuma gitmeyebilir. Ama benim hoşuma gitmiyor diye siz yazı yazdınız diye ben size küsecek miyim, kızacak mıyım. Böyle bir hakkım yok. Demokrasi dediğimiz eleştiri kültürüne tahammül bizim siyasi geleneğimizde şuanda yok. Bunun olması lazım. Hele bulunduğunuz illerde belki bizim düşündüğümüz daha fazla baskıyla karşılaşıyorsunuz. Valisi baskı yapar, Belediye başkanı baskı yapar, Barosu baskı yapar. Her kesimden baskı gelir sizin üzerinize. Dolayısıyla bu baskılardan medyanın ve medya çalışanlarının arındırılması lazım. Özgürce haber yapabilmeleri lazım” dedi.
Ziyaret medya mensuplarının istek ve önerilerini dile getirmeleri ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284