Çiftçiler Tahmin Ve Erken Uyari Sistemine Internetten Ulasabilecek

Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü tarafindan elma üreticilerine Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi, Tahmin erken uyari sistemi ile Elma Hastalik ve Zararlilar konusunda bilgilendirme toplantisi yapildi.

Çiftçiler Tahmin Ve Erken Uyari Sistemine Internetten Ulasabilecek
Müdürlük Toplanti salonunda yapilan toplantida 2010 yilinda baslayan Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) Projesi’nin 2011 yilinda yapilanlar ve 2012 yilinda yapilacak faaliyetler ile müracaatlarin yapilmasi konusu ile Elma Hastalik ve Zararlilar konusunda bilgiler verildi. Çok sayida çiftçinin katildigi toplantida ayrica Iyi Tarim Uygulamalari ve destekleri hakkinda açiklamalarda bulunuldu.
Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ismail Uluad, toplantida yaptigi konusmada “Tüketicilerin daha seçici oldugu ve kaliteli ürün taleplerinin arttigi günümüzde tarimsal üretimin de buna paralel olarak kendine bilimsel veriler ve teknoloji isiginda hizla gelistirdigi görülmektedir. Bu baglamda ülkemizde de iyi tarim uygulamalari adi altinda faaliyetler sürdürülmektedir. 2010 yilinda baslayan Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) Projesi’nin 2011 yilinda yapilanlar ve 2012 yilinda yapilacak faaliyetler ile müracaatlarin yapilmasi konusu ile Elma Hastalik ve Zararlilar konusunda bilgilerin verilecegi toplantimizda ayrica ilimizde yapilan Tahmin Erken Uyari çalismalarinin temel dayanagi olan Bilgisayarli Tahmin Erken Uyari Istasyonlarimizda çiftçimizin hizmetindedir. Il genelinde sayisi 20’ye ulasan istasyonlardan internet ortaminda bagli bulundugu www.karamangth.gov.tr veya www.karamantarim.gov.tr sitesinde üreticilerin kullanima açilmistir. Bu çalisma ile artik üreticilerimiz Il genelinde bulunan 20 adet Tahmin ve Erken Uyari Istasyonundan 5 günlük, yagis, sicaklik ve nisbi nem verilerinin 1 ‘er saat ara ile kaydoldugu hizmetten faydalanabileceklerdir” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284