Çiftçilere 40 Bin Meyve Fidani Dagitildi

Ilimizde meyveciligin gelistirilmesi için Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü tarafindan çiftçilere 40 bin meyve fidan dagitildi.

Çiftçilere 40 Bin Meyve Fidani Dagitildi

Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügünde gerçeklesen fidan dagitimi törenine Vali Murat Koca, Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki ile fidan alacak çiftçiler katildi. Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki fidan dagitimi öncesinde protokol üyelerine proje hakkinda bilgiler verdi.
Öztiryaki, “Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügümüzce çiftçilerimizin gelir düzeyini artirmak, elde ettikleri ürünlerin verim ve kalitesinin yükseltilmesinde büyük bir öneme sahip olan yeni bilgi ve teknolojilere ulasmalarini saglamak amaciyla yogun bir sekilde çalismalarimizi sürdürmekteyiz. Bu kapsamda Il Özel idaresi bütçesinden 430 bin TL kaynak kullanilarak sertifikali fidan, sera yapimi, damizlik koç dagitimi, sagim makinesi alimi ve hayvan hastaliklari ile mücadele amaciyla asi alimi yapilmistir. Bugün burada arazisi dar ve parçali arazilerin bulundugu köylerimizdeki 644 çiftçimize toplamda 40.000 adet kiraz, ceviz, zeytin, badem ve bag fidanlari temin edilerek çiftçilerimize dagitimini yapiyoruz. Ayrica genel bütçe kaynaklarindan da 3 milyon TL kaynak kullanilarak damizlik teke, arili kovan, tarim alet ve makinesi, sertifikali fig tohumu dagitimi yapilmis ve kapali sulama sistemleri tesis eden çiftçilerimize destek olunmustur” dedi.
Vali Murat Koca ise yaptigi konusmada tarimin Karaman için önemli bir gelir kapisi oldugunu söyledi. Kaliteli fidan kullanimin ayni zamanda bol kazanç getirecegini ifade eden Vali Koca, "40 bin fidani Karamanli çiftçilerimize dagitiyoruz. Bunlarin içerisinde mikro klima özelligi tasiyan Göksu Vadisi'ne dikecegimiz zeytin fidanlari oldugu gibi yöremize uygun kiraz, ceviz, bag gibi fidanlarimiz da var. Bu dagitilan fidanlarin bedellerinin yarisini vatandaslar, yarisini da Il Özel Idaresi tarafindan karsilanmistir. Bildigimiz gibi kaliteli ve daha verimli ürün elde etmek için fidanin kalitesi çok önemlidir. Bu kaliteli fidani kullanmamiz ayni zamanda bol kazançta demektir. Çiftçilerimize hayirli Ugurlu olsun" dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan fidanlar, çiftçilere dagitildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284