Çocuklar ve Yaslilar Çanakkale 1915 Filmini Izledi

Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü bünyesindeki kuruluslarda kalan çocuklar ve yaslilar sinema keyfinin tadini çikardilar.

Çocuklar ve Yaslilar Çanakkale 1915 Filmini Izledi

Çanakkale 1915 filmini izlemek için kuruluslarda bakim ve koruma altinda kalan çocuk ve yaslilar sinemada bir araya geldi.
Duygulu anlarin yasandigi, duygularin gözyasi oldugu sinemada çocuklarla büyüklerin arasinda kaynasma ve bütünlesme yasandi. Kuruluslarda bakim ve koruma altinda kalan yaslilar ve çocuklarla beraber Çanakkale 1915 filmini izleyen Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Hasan Erkan, “Kuruluslarimizda kalan büyüklerimiz ve küçüklerimizle bu tür etkinlikleri düzenliyoruz: Daha önce beraber kitap okuma etkinligi düzenlemistik. Bugün ise çocuklarimizin tarih bilincini gelistirmek ve sosyallesmelerini saglikli gerçeklestirmek, yaslilarimizin yasama sevincini ve hayata tutunma gücünü kuvvetlendirmek için Çanakkale 1915 filmindeyiz. Bu filmi izlerken çok duygulandik: Büyüklerimiz gözyaslarini tutamadilar. Çünkü onlarin ömürleri o günleri görmeye yetti. Bizden daha çok Çanakkale gazisi gördüler. Onlarla beraber bizde hayata tutunduk. Çocuklarimizda bu filmi izlerken kendilerine emanet edilen bu topraklarin kiymetini bir kez daha anladilar. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andigimiz bu haftada, böyle bir filmi izlemek çok manidar oldu. Atatürk’ün Çanakkale deki kahramanliklarini izleme firsatini bulduk. Atatürk’ün sahsinda Bütün Sehitlerimize ve gazilerimize böyle bir vatan biraktiklari için minnettariz”dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284