Çukur Köyüne Antep Fistigi Kabuk Soyma Makinesi Alinacak

Ilimizde özellikle sinirli tarim arazisine sahip olan ve bu arazileri de parçalanmis ve oldukça engebeli olan dag köylerinde Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü’nce çiftçilerin gelir seviyelerinin artirilmasi için çesitli çalismalar yürütülüyor.

Çukur Köyüne Antep Fistigi Kabuk Soyma Makinesi Alinacak

 Bu çalismalardan birisi olan antepfistigi yetistiriciliginin yayginlastirilmasi projesi uygulanmaya konulurken, Antep fistigi üretimi yapilan köylerimizden olan Çukur köyündeki üreticilere antepfistiginin kirmizi kabugunun soyulmasinda büyük kolaylik saglayacak olan fistik soyma makinesi Ziraat Odasi tarafindan alinarak hizmete sunulmasi planlaniyor.
Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, Mersin Ili Silifke ilçesi Nuru Köyünde faal olarak çalisan fistik soyma makinesini incelemek üzere bir inceleme gezisi düzenlediler. Karaman Merkez Ziraat Odasinca Çukur Köyü Tüzel kisiligine alinmasi planlanan antepfistigi kabuk soyma makinesi hakkinda bilgi alan heyet; söz konusu makinenin alinmasi ile üreticilerimizin emek ve zamandan büyük tasarruf saglayacagini belirttiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284