Cumhurbaşkanı Erdoğan Hızlı Trenin 2018’de, Havalimanının İse 2020’de Hizmete Gireceğini Açıkladı

Geçmişte Karaman’ın il yapıldığını; ancak şehrin şanına yakışır hizmetlere kavuşturulmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 yılda şehre 12 milyar liralık yatırım yaptıklarını hatırlattı ve yapımı büyük oranda tamamlanan Konya-Karaman hızlı tren hattının önümüzdeki yıl, ihale sürecinde olan Karaman Havalimanı’nın da 2020 yılında hizmete açılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hızlı Trenin 2018’de, Havalimanının İse 2020’de Hizmete Gireceğini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman’da yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılış törenine katıldı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen törende; Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, milletvekilleri, Karaman Valisi Fahri Meral ve Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende bir konuşma yaptı.

Konuşmasına 2014 Ekim’inde Pamuklu Köyü’nde hayatını kaybeden 18 madenci ile 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehit olan Karamanlı Muhammet Yalçın’ı rahmetle anarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan halk oylamasında yüzde 64’lük “evet” oranıyla destek veren Karamanlılara teşekkür etti.

“15 YILDA YAPTIĞIMIZ YATIRIMLARLA KARAMAN’IN ÖNÜNDE YENİ BİR DÖNEM AÇTIK”

Açılışı yapılan ve toplam yatırım bedeli 1 milyar 259 milyon lira olan 170 kalem eser ve hizmetin şehre hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 15 yıllık süreçte yapılan yatırımlarla Karaman’ın göç veren değil göç alan bir şehir hâline geldiğini söyledi.

Açılı yapılan yatırımların arasında 336 adet derslik, 1080 öğrenci kapasiteli 5 pansiyon, çeşitli spor tesisleri, fakülte ve yüksekokul binaları, konferans salonu ve kütüphane, Ermenek Devlet ve Sarıveliler Hastanelerinin ek binaları, Kazım Karabekir Hastanesi ve 243 TOKİ konutunun bulunduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine bu yatırımlar arasında içme suyu, kanalizasyon ve atık su arıtma tesislerinin, trafo merkezlerinin, polis meslek eğitim merkezinin, bölünmüş yol projelerinin ve daha pek çok hizmet ve tesisin olduğunu da belirtti.

 “KADINLARIN VE GENÇLERİN SAHİP ÇIKTIĞI BİR TÜRKİYE’NİN SIRTINI KİMSE YERE GETİREMEZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 seçimlerinde Karamanlılardan, Türkiye’nin ve milletin geleceği için yapacakları çalışmaların önünü açacak güçlü bir destek beklediğini söyledi ve “Türkiye 2019 imtihanını başarıyla vermeden geleceğine güvenle bakamayız, bunun için hep birlikte çalışmalıyız” dedi. Özellikle kadınlardan ve gençlerden daha fazla gayret etmelerini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kadınların ve gençlerin sahip çıktığı bir Türkiye’nin sırtını yere getirmeye Allah’ın izniyle hiçbir faninin gücü yetmez” diye ekledi.

Bir yandan güvenlik güçleri ile Türkiye’yi güvenli tutmanın gayreti içinde olduklarını; bir yan da iş dünyasıyla, ihracatçılarla, işçilerle ve üreticilerle ekonomi alanında geceyi gündüze katarak çalıştıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletle birlikte çıktıkları yılda 2023 hedeflerine adım adım ilerlediklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2018, 14:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hemşeri
Hemşeri - 6 yıl Önce

Tabi fakirin ekmeği umutmuş; Hızlı tren güya geçen dene geliyodu, ondan önce de evelki sene! Kim inanacak ki şimdi buna?!!

Hemşeri
Hemşeri - 6 yıl Önce

Eeee.. çoktan 2018'deyiz şimdi hani nerde "hızlı" tren?? Yahu hızlısını geçtik normali bile işlemiyor be!

SIRADAKİ HABER

banner284