Daha Ilk Karla Birlikte Belediye Sinifta Kaldi

Meteoroloji günler öncesinde yogun kar yagisi olacagini ve tedbirli olmasi gerektigini duyurmasina karsin, Karaman, beyaz kâbusa hazirliksiz yakalandi.

 Daha Ilk Karla Birlikte Belediye Sinifta Kaldi

25 Ekim Sali günü sabah saatlerinde baslayan ve araliksiz sekilde yagan kar karinligi sehir merkezinde 50 santime ulasirken, yüksek kesimlerde 70-80 santimi buldu. Yagan karla birlikte ulasimda aksamalar yasandi. Belediye ve dolmus hatlari seferlerini durdururken, Belediye ekipleri ana yollar dâhil ulasimin saglandigi bölgelerde yol açma çalismalarinda sinifta kalirken, kis lastigi ve zincir taktirmayan birçok araç yolda kaldi.
Yogun kar yagisi nedeniyle parklarda ve kaldirimlarda bulunan birçok agaç kirilirken, bazi isyerlerinin de çatilari çöktü.
Diger taraftan kar yagisi nedeniyle ilimiz merkez ve ilçeler ile köylerde egitime bir gün süreyle ara verildi.
Gazetemize gelerek içinde bulundugumuz durumu dile getiren Belediye eski Meclis üyesi Eczaci Recep Kiziltoprak, “Belediye meclisinde bulunup çalisan bir kisi olarak Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan sinifta kaldi. Ortalik toz duman, her yer karla kapli. Ama gel görki Belediye çalisanlari ortada yok. Gidin bakin karin agirligina dayanamayan yüzlerce agaç kirildi. Oysa belediye bunlari temizleye rek kurtarabilirdi. Yine yollar sadece oda bazi bölgelerde kar mücadelesi yapildi. Makinalar kürüdükleri karlar sagda solda park etmis arabalari esir aldi. Oysa kürünen bu karlar bir yandan da kamyonlarla tasinmaliydi. Kulagi çinlasin eski baskanlarimizdan Yasar Evcen’den ders almalilar” dedi.
Oto Galericiler Sitesi’nin Sundurmalari Çöktü
Karaman-Konya yolu üzerine yeni yapilan ve yaz aylarinda hizmet vermeye baslayan Karamanoglu Mehmetbey Oto Galericiler Sitesi’nde bulunan bazi isyerlerinin sundurmalari yogun kar yagisina dayanamadi ve çöktü.
Sundurmalarin çökmesiyle birlikte 8 dükkanda ve çok sayida araçta zarar meydana gelirken, olayin gece yasanmasi can kaybini önledi. Kar yagisinin devam etmesi nedeniyle oto galericiler diger sundurmalarda da çökme ihtimaline karsi araçlarini tahliye ettiler.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284