Damizlik Koçlar Sahiplerine Teslim Edildi

Vali Murat Koca, Ayranci ilçesi berendi köyünde düzenlenen damizlik koç dagitim törenine katildi.

 Damizlik Koçlar Sahiplerine Teslim Edildi

11 Mart 2015 Çarsamba günü Berendi köyünde düzenlenen damizlik koç dagitim programina Vali Koca’nin yani sira, Garnizon Komutani J. Kd. Alb. Mustafa Akis, Ayranci Kaymakami Fatih Kasikçi, Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdür V. Ugur Erkan, Karaman Ili Damizlik Koyun Keçi Yetistiriciler Birligi Baskani Osman Yesildas ve köylüler katildi.

Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdür V. Ugur Erkan’in katilimcilara proje hakkinda bilgiler vermesinin ardindan Ilçe Kaymakami Fatih Kasikçi, “Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi tarafindan uygulamaya konulan Konya Ovasi Projesi kapsamindaki illerde mevcut damizlik sigir ve koyun isletmelerinin insaat ve erkek materyal teminin desteklenmesine iliskin gerçeklestirilecek olan proje çerçevesinde, Berendi köyünde % 80 hibe ile hak sahibi üreticilere damizlik koçlarin dagitiminin yapilacagini belirterek, dagitimi yapilacak olan bu damizlik koçlarin Ayranci ve çevresinde yasayan üreticilerin sayesinde ‘Ak Karaman’ koyunlarinin islahinda çok önemli adimlar atilacagini söyledi. 2015 yili içerisinde daha fazla üreticinin bu projeden istifade etmesini temenni ettiklerini söyleyen Kasikçi, ilçe kaymakamligi olarak da çiftçilerin yararina olan bu tür proje ve destekleri uygulamaya devam edeceklerini ifade etti.
Vali Murat Koca, dagitimi yapilacak olan koçlarin çiftçilere hayirli olmasi temennisinde bulundugu konusmasinda;  “Ilimizin küçükbas hayvan yetistiriciligi konusunda ülkemizin önde gelen bölgeleri arasinda yer aldigini ifade ederek, bakanligin uygulamaya koydugu KOP projesi kapsamindaki damizlik sigir ve koyun isletmelerinin insaat ve erkek materyal teminin desteklenmesine iliskin projeye kapsaminda, bugün gerçeklestirilecek olan ve hak sahibi üreticilere dagitimi yapilacak olan damizlik akkaraman koçlarinin ilimiz küçükbas hayvanciliginin gelismesine önemli katkilar saglayacagini söyledi.
Bu projeyle ilimizde bulunan küçükbas hayvanlarin verim ve kalitelerinin yükselecegine olan inancini belirten Vali Koca, incelendiginde bölgede üretilen süt ve süt ürünlerinin iyi degerlendirilemedigini bunun da köy ekonomisine ve Karaman ekonomisine olumsuz yansidigini belirtti. Süt sagimi için gerekli olan modern sagim cihazlarina sahip olduklarini ve bunu iyi degerlendirilerek bütün köylere de yayginlastirilmasi gerektigini ifade eden Vali Koca, sözlerinin sonunda dagitimi yapilacak olan damizlik koçlarin hayirli olmasi dilekleriyle çiftçilere hayirli bol kazançlar diledi.
Konusmalarin ardindan hibe basvurulari kabul edilen çiftçilere Vali Koca ve protokol üyeleri tarafindan damizlik koçlari törenle teslim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284