Degle Ören Yerindeki Kazi Çalismalari Yeniden Basladi

Karadag’daki Madensehri köyünde bulunan ve Binbir Kilise diye adlandirilan kiliseler bölgesinde temizlik çalismalari yeniden basladi.

 Degle Ören Yerindeki Kazi Çalismalari Yeniden Basladi

2014 yilinda baslayan kazi çalismalari kapsaminda suana kadar 3 kilise temizlenerek gün yüzüne çikarildi. Vali Murat Koca, temizlik çalismalarinin tamamlandigi kiliselerde incelemelerde bulunurken, 4. kilisede baslatilacak temizlik çalismasinin ilk kazmasini beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte vurarak baslatti. Temizlik çalismalari hakkinda gazetecilere bilgi veren Karaman Müzesi Müdürü Abdülbari Yildiz, ören yerinin Milattan Sonra 4. ve 9. yüzyilda Hiristiyanlar için bir piskoposluk merkezi olarak aktif sekilde kullanildigini belirtti. Yildiz, bölgede 30'a yakin kilise, 2 piskoposluk sarayi, antik dönem mezarliklari bulundugunu belirterek söyle konustu: "Çalisma kapsaminda 3 kilise ile piskoposluk sarayinin eklenti bölümünü gün yüzüne çikardik. 2015 yili kazi çalismalarini bugün baslattik. 30 Kasim tarihine kadar çalismalar devam edecek. Bu çalisma ile 3 kilise, anit mezar antik dönemlik mezarlik kismini gün yüzüne çikaracagiz. 2016 yilinda da kazi çalismalari devam edecek. Bölge inanç turizmi açisindan Karaman turizmine kazandirilacak."

Yildiz, mevsim kosullarina göre çalistiklarini belirterek "2015 yili Kasim ayina kadar çalismayi planliyoruz. 2016 yili içinde ise ortaya çikardigimiz bu yapilarin yenileme çalismalarinin yapilmasina öncelik verecegiz. Tüm bölgenin tam anlamiyla gün yüzüne çikarilmasi onlarca yili bulabilir. Çünkü alan çok genis bir cografik yapiya sahip” seklinde konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284