Dernek baskanlari: “Türkler Asla Ermenilere Soykirim Yapmamislardir”

Ilimizde faaliyet gösteren 8 dernek baskani bir araya gelerek geçtigimiz günlerde Fransiz Parlamentosundan çikan sözde soykirim yasa tasarisini protesto ederek kamuoyuna asagidaki açiklamayi yaptilar.

Dernek baskanlari: “Türkler Asla Ermenilere Soykirim Yapmamislardir”
“Sözde Ermeni soykirimini reddedenlerin cezalandirilmasini öngören tek yanli, çikarci ve asilsiz teklifin 500’den fazla üyesi bulunan Fransiz Meclisi’nde sadece 50 üyenin katilimi ile görüsülüp kabul edilmesiyle günübirlik siyasi çikarlar ve menfaatler dogrultusunda tarihin siyasallastirilmasi büyük bir insan haklari ayibi ve ihlalidir.
Fransa’da; Fransiz yasalari tarafindan taninan soykirimlarin reddini dile getirenlere ve konuyla ilgili düsüncelerini açiklayanlara, 1yil hapis cezasi ve 45.000 avro para cezasi öder” ifadesinin yer aldigi söz konusu kanunla “ifade özgürlügü” diye bir sey kalmamistir.
Mösyö Sarkozy bir soykirim ariyorsa bu noktada kendi tarihine göz atmasi son derece faydali olacaktir. Cezayir’de, Afrika’da, Ruanda’da yasanan vahsetlerin hesabini veremeyen ve Cezayir’in özür talebine “Tarihi yazmak parlamentolarin isi degildir. Birakin, tarihi tarihçiler yazsin” diyebilen, Avrupa’nin insan haklari ülkesi olarak bilinen, esitligin, adaletin merkezi olarak anilan Fransa’nin, günübirlik siyasi çikarlar güden Ortaçag zihniyetinde birkaç vekili; düsünce özgürlügünü hiçe sayan bu yaklasimlarinin arkasinda, uzun bir tarihe dayanan Türk ve Müslüman karsitliginin yatmakta oldugunu tescillemis bulunmaktadirlar.
Türk Milleti, geçmisten bu güne ve gelecege, tüm bireylerinin gurur duydugu köklü ve sanli bir tarihe sahiptir. Bu gerçegi degistiremeyeceklerini bilenler, gerçekleri duymaya dahi tahammül edememektedirler.
Tarih sayfalari, uzun süreli Afrika’daki insan katliamlari yapan Fransizlari anlatir.
1954-1962 arasinda gerçeklestirilen büyük bagimsizlik savasinda Fransiz isgalciler insanlarin insanlik onuruyla oynamakla kalmamis, 1.500’den fazla Cezayirliyi hunharca katletmislerdir. Fransa, bu tarihlerde Gine, Kamerun, Gabon, Çad ve Benin gibi diger Afrika ülkelerinde de benzer katliamlar gerçeklestirmistir. Fransa’nin yalnizca Ruanda’da katlettigi insan sayisi 800 bindir.
Dünya Tribününden izleyen ülkeler neden duymazlar… Gelin arsivlerimize bakin, açin arsivlerinizi de gerçekleri tüm dünya görsün diyen Türkiye’nin sesini… Tarih ve tarihi olaylar siyasi parlamentolarda degistirilemez. Tarihi, tarihçiler arastirir ve yazar.
Asagida dernek ve baskanlarinin isimleri bulunan bizler; Türk Milletini derinden yaralayan, Türk tarihini günübirlik siyasi çikarlar ve menfaatler dogrultusunda karalayan ve ifade özgürlügüne karsi olan bu kanun teklifinin gündemine getiren Fransa'nin bu tutumunu siddetle kiniyor ve Fransiz Parlamentosunu sagduyulu olmaya davet ediyoruz!
Kemal KABASAKAL (Dernek Baskani)
Yunus Emre’yi Tanitma ve Yasatma Dernegi (YUNUSCA)
Yusuf BAYRAKTAR (Dernek Baskani)
Karaman’i Tanitma, Yasatma ve Gelistirme Dernegi (KARAMANDER)
Mehmet Ali BÖCÜ (Dernek Baskani)
Dünya Karamanogullari Dernegi (DÜKADER)
Osman GÖZEL (Dernek Baskani)
Güzel Sanatlar, Tarih, Kültür, Spor, Doga, Uluslararasi Etkilesim ve Meslek Edindirme Dernegi (SEKIZINCI RENK)
Ali EKINCI (Dernek Baskani)
Akademi 2023 Kültür, Tarih, Turizm, Mesleki Egitim, Girisimcilik ve Uluslararasi Etkilesim Dernegi (AKADEMI 2023)
Bilal ÖZTÜRK (Dernek Baskani)
Tarimsal Kalkinma, Mesleki Egitim ve Uluslararasi Etkiletisim Dernegi (TARMED)
Ali Riza YILDIRIM (Dernek Baskani)
Türkiye Sakatlar Dernegi Karaman Subesi
Faruk ÇÖLMEKÇI (Dernek Baskani)
Kültürel Arastirma, Mesleki Egitim, Izolasyon, Yalitim, Tarim, Girisimcilik ve Uluslararasi Etkilesim Dernegi (KARMESDER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284