Dis Hekimleri Günü ADSM’de Kutlandi

Karaman Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Uz. Dr. Nuriye Ulu, Idari ve Mali Hizmetler Baskani Mehmet Yavuz ve Genel Sekreterlik uzmanlari Dis Hekimi Ahsen Kaynar; Dis Hekimleri haftasinda Agiz ve Dis Sagligi Merkezi’ne ziyarette bulunarak, ADSM yemekhanesinde Dis Hekimleri Haftasi’ni kutladilar.

Dis Hekimleri Günü ADSM’de Kutlandi

Ziyarette Agiz ve Dis Sagligi Merkezi Bashekimi Dt. Ugur Demirel’e çiçek takdiminde bulunan yöneticiler tüm personele pasta servisi ile kutlama ziyaretini taçlandirdilar.
Karaman Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Uz. Dr. Nuriye Ulu yaptigi konusmada, “Bütün insanligin yasaminda en önemli yere sahip olan tek sey insan sagligi ve saglik halinin devamidir. Bu nedenledir ki; agiz ve dis sagligini bozan faktörler bireyin vücut sagligini da dogrudan etkilemektedir. Dogumdan- ölüme kadar hayatimizin her döneminde bize gerekli olan agiz ve dis bakimini uygun sekilde yapmazsak, kalp hastaliklarindan sindirim rahatsizliklarina kadar her çesit hastaliklara davetiye çikarmis oluruz. Bu nedenle agiz ve dis sagligi, genel sagligin ayrilmaz bir parçasidir” dedi.
Agiz ve Dis Sagligi Merkezi Bashekimi Dt. Ugur Demirel’de “ Böyle önemli bir günde bizleri unutmayarak, her daim yanimizda olan yöneticilerimize ve arkadaslarimiza, sahsim ve çalisan tüm ADSM ekibi adina çok tesekkür ediyorum. Gerçekten de toplum olarak agiz ve dis sagligi anlayisimizin tamamen degismesi zorunluluk haline gelmistir. Dis ve dis eti sorunlarimiz yasamimizda öncelikli yer almasi gerekirken, her zaman en sona birakilmakta, tedavi asamasina kadar bekletilmektedir. Eger sürekli kontrol halinde olursak, Dis Hekimlerimizin de tedbir almasi kolaylasacaktir. Bu tedbirler sayesinde dis hastaliklarinin tedavisi için yaptigimiz harcamalar çok ciddi oranlarda düserek 12 kat azalacagi yapilan arastirmalarla belirlenmistir. Koruyucu hizmetlere öncelik ve agirlik verilmesi tedavi edici hizmetlerdeki maliyet, insan gücü ve zaman kaybini ortadan kaldiracaktir. Tüm bu nedenler basta olmak üzere; Dis Hekimlerimize bu baglamda çok is düsmekte olup; Agiz ve Dis Sagligi Haftasi vesilesiyle bütün ebeveynlerimizi, ögretmenlerimizi, konuyla ilgili sivil toplum kuruluslarini, medya kuruluslarini ve toplumumuzun tüm üyelerini agiz- dis sagligi konusunda duyarli olmaya davet ediyorum. Kurumumuz olarak, agiz ve dis sagligi hizmetlerinin her vatandas için esit haklar çerçevesinde kolay ulasilabilir olmasini hedeflemekteyiz. Bu dogrultuda halkimizin agiz ve dis sagliginin korunmasi ve iyilestirilmesi yönünde büyük bir özveri göstererek fedakârca çalisan tüm dis hekimlerimizin Agiz ve Dis Sagligi Haftasi ile Dis Hekimligi Gününü kutluyor ve saglikli günlere hep beraber ulasmak dilegiyle basarilar diliyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284