Dis Ticaret Bilgilendirme Semineri Gerçeklestirldi

Ülkemizin ihracatinda önemli bir potansiyeli olan Karamanimiza üretimden ihracata kadar tüm safhalardaki mevzuat, destekler ve uygulamalari görüsmek, her asama bilgi edinerek Karaman’in ihracatini artirmak amaciyla düzenlenen Dis Ticaret Bilgilendirme Semineri, Ticaret Odasi Salonu’nda basladi.

Dis Ticaret Bilgilendirme Semineri Gerçeklestirldi
Seminerin ilk oturumunda Ekonomi Bakanligi, Ekonomik Arastirmalar ve Degerlendirme Genel Müdürlügünden Süleyman Candemir, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanligi ve Vizyon konusunu ele alirken, Ihracat Genel Müdürlügünden Dr. Tayfun Gülle’de Is Dünyasi Için Ticari Bilgiye Erisim konusunu isledi.
Saat: 13.30’da Karaman Polisevi Toplanti Salonu’nda devam eden seminerde Ihracat Mevzuatini, Ihracat Genel Müdürlügünden Onur Tekyildiz, Ihracatta Saglanan Devlet Yardimlarini Banu Budayoglu, Türk Ürünlerinin Yurtdisinda Markalasmasi ve Türk Mali Imajinin Yerlestirilmesi, Marka ve Tanitim, Ar-Ge ve Tasarim Desteklerini Ozan Murat ERGAN, Rekabetçiligin Gelistirilmesinin Desteklenmesini Emrah Soganci anlatti.
Sabah saat 10.30’da Ticaret ve Sanayi Odasi Toplanti Salonunda gerçeklestirilen seminere Vali Yardimcisi Latif Memis katilirken, Seminerin ögleden sonraki oturumuna katilarak, bir konusma yapan Vali Süleyman Kahraman, kalkinmanin ve rekabet gücünün bir ülkenin varligini devam ettirmesindeki önemine dikkat çekerek: “Bir ülkenin kaderinde en önemli kavramlar hiç kuskusuz kalkinma ve rekabettir. Biz ülkemizin sahip oldugu potansiyeli en verimli sekilde kullanabilmenin gayretindeyiz. Ve ülkemizin kalkinmasina hizmet edecek, rekabet gücünü artiracak planlar hazirlarken, zayif yönlerin güçlendirilmesini, güçlü yönlerin de daha güçlü hale getirilmesini hedefliyoruz. Biz bürokrasinin ve statükonun ülkemizin kalkinmasinin önünde bir engel olmamasi gerektigini düsünerek çalisiyoruz. Yatirimcilarimiza her alanda yardimci olarak, ülkemizi bilim, sanayi ve teknoloji alaninda daha yüksek noktalara tasimak, Türk malinin markalasmasini saglamak önemli ve anlamli bir görevdir diye düsünüyoruz. Yapilan her yatirimla ülkemizin refah düzeyi arttigi gibi insanimiz da daha çok huzur bulacaktir. Çünkü her yatirim istihdam anlamina geliyor. Bu programin ülkemizin ve ilimizin rekabet gücünün gelistirilmesinde ve kalkinma serüveninde daha nitelikli ve daha verimli çalismalar yapilmasi noktasinda büyük önem tasidigini düsünüyorum.”dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284