Dogustan Engelli Kemal’in Hayali Gerçek Oldu

Dogustan fiziksel engelli olan 4. Sinif ögrencisi 10 yasinda ki Kemal Pinar artik Karaman sokaklarinda özgürce gezebilecek.

Dogustan Engelli Kemal’in Hayali Gerçek Oldu
Dogustan ayaklari tutmayan Milli Egitim Müdürlügü’nün uyguladigi evde egitimi alan ilkögretim 4.sinif ögrencisi Kemal Pinar hayali olan tekerlekli sandalyesine kavustu.
Ailesinin ekonomik sikintilarindan dolayi ihtiyaci olan tekerlekli sandalyeyi alamayan Pinar ailesine yardim eli hayirsever Düriye Gizli’den geldi. Ailenin durumunu gören Il Milli Egitim Müfettisi Mahmut Demir, Karaman Beyazay Dernegi yöneticileriyle irtibata geçti.
Dernek baskani Ahmet Zeki Ünal, yardimsever Düriye Gizli ve diger yetkililerle ihtiyaç olan sandalyenin karsilamasiyla birlikte, tekerlekli sandalyeailenin evine gidilerek teslim edildi.
Hayir sever Düriye Gizli kendisinin Almanya’da ikamet ettigini birkaç haftaligina Türkiye’ye ziyarete geldigini belirtirken, böyle bir ailenin yaninda olmaktan dolayi çok mutlu oldugunu ifade etti. Gizli konusmasinda;’’ Ilk önce bu hayrin duyurulmasini istemedim. Ancak yetkili arkadaslar bu yardimin diger insanlara örnek olacagini söylemesi fikriyle kabul ettim. Yavrumuzun sevinci ise beni daha da mutlu etti. Buradan herkese sesleniyorum, ihtiyaç sahibi diger engellilere yardim eli uzatilmasini istiyorum,’’dedi.
Beyazay Dernegi Karaman Sube Baskani Ahmet Zeki Ünal, “Yardimseverimizin bu duyarliligi bizleri gerçekten çok memnun etti. Sandalyeyi, ihtiyaci olan bir aileye ulastirmamiz karsiliginda Düriye Gizli, bizlere 4 adet daha tekerlekli sandalye bagisinda bulundu. Kendisine çok tesekkür ediyoruz. Buradan yardimsever Karamanlilara duyurmak istiyorum. Ihtiyaç sahibi engellilerimizi görmemezlikten gelmemeliyiz. Özellikle Dernek olarak hayirseverlerimizden bir istegimiz olacak, evde egitim gören ihtiyaç sahibi birkaç ögrencimizin, yazi tahtasi gibi egitim araç gereçlerine ihtiyaç duyulmaktadir. Bu konuda duyarli vatandaslarimizin yardimlarini bekliyoruz” dedi.
Yillardir tekerlekli sandalyesine kavusacagi günü bekleyen Kemal’in mutlulugu gözlerden kaçmadi. Kemal en kisa zamanda merak ettigi Kugulu Park’a, Aktekke Meydani’nda ki alis veris merkezine gidecegini belirterek, basta dernek yöneticilerine ve yardimsever teyzeye tesekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284