Dört Gönül Adami KMÜ’de

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) yazarlar ve sairlere ev sahipligi yapti. KMÜ Genç Arastirmacilar Ögrenci Toplulugu tarafindan 24 Kasim’da Saglik, Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda düzenlen etkinlige Cevat Varli, Yunus Çetiner, Ehed Aymaz ve Cuma Bozkurt katildi.

 Dört Gönül Adami KMÜ’de

Etkinlik, Yunus Çetiner’in yedinci sinifta yazdigi Karanlik siirini seslendirmesi ile basladi. Ayni zamanda polis olan Çetiner, tüm ögretmenlerin ögretmenler gününü kutlarken, ilk ögretmeni olarak nitelendirdigi babasina yazmis oldugu Babam siiri ile salona duygusal anlar yasatti. Programda Sair Çetiner, kitabi Süveyda’da yer alan siirlere de yer verdi.

Genç sairlerden Ehed Aymaz, ilkokulda pastoral siir ödevi verildiginde yazdigi ilk siiri Gündüzümü Ariyorum ile sahneye gelirken, Düslerimin Kadini, Ve Simdi Sana Dönmek Vardi Sevgili, Bir Aksam Üstü adli siirlerini de seslendirdi.
“Alfabemiz degisse de yüzyillardir ayni dili kullaniyoruz”
Kayip Kentin Mermer Sütunlari ve Mahtandoz siir kitaplarinin yazari Cevat Varli da etkinligine siirleri ile katildi. Geceler Hesabi Gündüze Kesti, Görmesen de Olur, Adini Andigim Anin Ismi Efkar Olsun mu Yar siirlerini dinleyicilere hitaben okuyan Varli, Türk dilinin önemine de degindi.
“Alfabemiz Arapça iken de ayni dili konusuyorduk, Latin alfabesine geçtikten sonra da ayni konusuyoruz. Ancak alfabe degisiminin altini dolduramadik.” diyen Varli, eski elyazmasi eserlerimizi çevirmedigimizi ve yabancilara kaptirarak kaybettigimizi söyledi. “Siir, edebiyat tarihten beslenir. Geçmisini anlamayan gelecegini yazamaz.” seklinde konusan Varli, Türkçeye ve eski eserlere sahip çikmalari konusunda ögrencileri uyardi.
KMÜ mezunu Cuma Bozkurt, siiir kitabini tanitti
Geçtigimiz yil KMÜ Kamil Özdag Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünü bitiren Cuma Bozkurt, Bir Yudum Ask adli siir kitabiyla ögrenci arkadaslari ile bulustu. Kitap çikarmaya ilk baslarda cesaret edemedigini belirten Bozkurt, önce sosyal medyada siirlerini paylastigini ve takipçi sayisinin hayli çogalmasi ve siirlerinin takipçiler tarafindan ilgi görmesi ile kitabini çikardigini anlatti. Cuma Bozkurt, Ask Ugruna Ayna Kiriklari isimli romaninin da yazimina devam ettigini belirtti.
Etkinlik sairlere plaket verilmesi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284