"Download Toplumundan, Upload Toplumuna Geçiş" Semineri Verildi

Karaman Kent Konseyi Bilinçli Tüketici Meclisi tarafından oluşturulan “Çocukların Bilişimle Üretmesi” projesi kapsamında lise düzeyindeki gençlere "Download Toplumundan, Upload Toplumuna Geçiş" semineri veriliyor.

"Download Toplumundan, Upload Toplumuna Geçiş" Semineri Verildi

Türkiye'de bilgisayar kullanma yaşının 8'e, cep telefonu kullanma yaşının ise 10'a düştüğü günümüzde çocukların teknoloji ile bağı ve ilişkisi her geçen gün daha da sorgulanıyor. Çocukların ve gençlerin teknolojide kullanıcı olmaktan bir adım öteye geçmesi, 'üretici' olmayı öğrenmesi ve bu konuda bilgilendirilmesi amacıyla oluşturulan “Çocukların Bilişimle Üretmesi” projesi çerçevesinde, Karaman Kent Konseyi Bilinçli Tüketici Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi ve VATANSOFT Yazılım Şirketinin kurucusu Demet Köseoğlu Karaman'da bir ilk olarak liseli gençler için "Download Toplumundan, Upload Toplumuna Geçiş" semineri verdi.

Karaman'da lise düzeyindeki çocuklar için düzenlenecek olan seminerin ilki dün (2.3.2017) Özel Babaoğlu Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Dijital yaşamın bir parçası olmaya mecbur kalan teknolojiye doğan çocuklar ve yeni nesil kuşakların teknoloji ile yönetilen ve yaşanan bir dünyaya doğduklarını belirten Köseoğlu şunları söyledi:"Teknoloji deyince akla ilk gelen, günlük hayatımızın içinde yer edinmiş olan bilgisayar, tablet ve telefonlar geliyor... Peki, ne yapıyoruz biz bu teknolojiyle? İçinde binlerce oyun ve uygulama bulunan stordan çeşitli uygulamalar indiriyor ve vaktimizin çoğunu buna harcıyoruz. Yani ne yapıyoruz? Tüketiyoruz. Yüksek teknolojiye dayalı yeni bir ekonomik düzen kuruluyor ve bu ekonomide rekabet etmek için program yazma kabiliyeti şart. Birçok insana göre, dijital devrim henüz başlamadı bile. Önümüzdeki 10 yılda büyük değişikliklere şahit olacağız. Dünya bunun farkında. Bizde ülke olarak farkına varmalıyız ki gelecekte diğer ülkelerle yarışabilelim. Çünkü Toplumlar önümüzdeki yıllarda bilişimle üretim yapma seviyelerine göre ayrışmaya başlayacaklar. Şuan bir teknoloji yarışı var zaten… Temel atma yarışı… Peki, biz bu yarışta neredeyiz? Tribünde! Evet, şu an tribünde olabiliriz ama yarın bizde sahaya ineceğiz ve o saha da ülkemizi temsil edecek olanlar, bugün burada oturan sizlersiniz!” “Girişimciler ve geliştiriciler hâlâ sosyal uygulamalar geliştiriyor ve biz de bunları kullanmayı sürdürüyoruz”

Yükselen Teknolojiyle birlikte programlama ve tasarım girişimciliğinin de önemine dikkat çeken Sayın Demet Köseoğlu seminere şöyle devam etti:” Peki, neden programlama öğrenmeliyiz. Algoritmik düşünme becerisini küçük yaşlarda kazanmak çok önemli. Programlama öğrenmek yani Algoritmik düşünme becerisi kazanmak kişiye; sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme gibi yetiler kazandırıyor. Çocukluk döneminde öğrenilen bilgilerin ya da edinilen yeteneklerin daha kalıcı ve daha efektif olduğunu biliyoruz. Programlamanın bize kattıklarını düşündüğümüzde çocuk yaşta bunları kazanmanın ne kadar değerli olduğunu yadsınamaz bir gerçek. Bu durum sizlere sadece sistematik düşünmeyi öğretmekle kalmayacak aynı zamanda sizlere ortaya bir şeyler koyabilmenin, üretebilenin hazzını tattıracaktır. Bu da size Özsaygı ve Özgüven kavramlarını kazandırır. Özsaygı; kendimi seviyorum. Özgüven; yapabilirim. Birçok ebeveyn, çocuklarının teknoloji ile iç içe olmasından, bilgisayar başında çok zaman harcamasından şikâyetçi. Bu nedenle çocuklarını teknolojiden uzak tutmanın yollarını arıyorlar. Böyle yapmak yerine, çocukların kodlamayı öğrenmelerine yardımcı olabilirler. Teknoloji kötü bir şey değil aksine, üretim becerileri kazanabileceğimiz, ülke olarak yüksek medeniyetler seviyesine çıkabilmemiz için bir anahtar. Resmi böyle okumamız gerekiyor. Bu sosyal mesajımı da buraya bıraktıktan sonra devam edebiliriz. “

Seminer, Karaman Kent Konseyi Bilinçli Tüketici Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi ve VATANSOFT Yazılım Şirketinin kurucusu Demet Köseoğlu’nun öğrencilere kodlamanın ve tasarım çalışmalarının temelini oluşturacak programları tavsiye etmesiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2017, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284