Dr. Ahmet Keleşoğlu Anma Paneli Yapıldı

İlimiz Ermenek ilçesinde Ermenek Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Ahmet&Nezahat Keleşoğlu Vakfı ortaklığında düzenlenen panelde Dr. Ahmet Keleşoğlu anıldı.

Dr. Ahmet Keleşoğlu Anma Paneli Yapıldı

“Dr. Ahmet Keleşoğlu Anma Paneli”nin açılış konuşmasını yapan Ahmet&Nezahat Keleşoğlu Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Sonay Gürgen konuşmasında Keleşoğlu’nun başarılı ve hayra adanmış bir ömür geçirdiğinin altını çizdi. Gürgen “Bu yapılan hayırlarımız ilerleyen dönemlerde de devam edecek. Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesine, Bakanlar Kurulu Kararı ile Ahmet Keleşoğlu’nun adı verildi. İnşallah buralardaki bütün öğrenciler arzu ettikleri gibi bir eğitim alacaklar. Bütün bunların hayırlara vesile olmasını diliyor başta Sayın Bakanımız Lütfi Elvan olmak üzere destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Programa ev sahipliği yapan Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen ise, Ahmet Keleşoğlu deyince vefanın akla geldiğini söyleyerek, “Ahmet Keleşoğlu amcamıza projelerimizi aktardığımızda, Ermenek’in konaklama sorununu çözdü, camiler, kültür merkezleri, Kur’an Kursu ile birlikte önemli hizmetler yaptırdı. Keleşoğlu’nun manevi havası Ermenek’in üzerinde dolaşıyor diye düşünüyorum. Bakanımız Lütfi Elvan Bey’in ve Selçuk Ecza Mütevelli heyetinin desteğiyle Ermenek’in daha iyi yerlere geleceğini umuyorum. Biz de bu hayırlı çalışmalardan bölge halkı olarak nasibimizi alalım. Toplantımızın ikincisini, üçüncüsünü yapmayı temenni ediyor, bu onuru paylaşmaktan mutluluk duyacağımı belirtmek istiyorum” diye konuştu.
“Vefa gösterenler vefa görürler” diyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise Ahmet Keleşoğlu’nu böyle bir toplantıda anarken burada konuşmanın kendisini heyecanlandırıp gururlandırdığını söyledi. Şeker, “Kendisi beyefendi bir insandı, gönül insanıydı. Osmanlı bakiyesi genç bir Cumhuriyet’in kuruluşunda 1920’liler diye tanımlayabileceğim o isimler bu devletin kuruluşunda büyük emek verdiler. Onlardan birisi de Ahmet Keleşoğlu’ydu. O dönemde 4 yıl askerlik yapılırdı. Onların bu vatan için yaptıkları sadece askerlik değil, bu Cumhuriyet’in gelişmesi, refah seviyesinin yükselmesi için de tasarruflu bir şekilde çalışarak, gayret ederek, kümelenmeler oluşturarak, sürdürülebilir bir ekonomiye katkı verdiler. Tabii onlardan devraldığımız bu bayrağı şimdi bizler yürütmeye çalışıyoruz. Gerek bürokraside, gerek akademik camiada, bunun hep beraber birbirimize destek vererek bu ülke ve insanlık için gayret göstermemiz gerekiyor. Ahmet Keleşoğlu hayırlarıyla bir yol açtı ve buradan gelecek olan kazancı önemsedi. Allah gani gani rahmet eylesin. Bu toplantıda Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’a katılımlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Kendisi de bir Ermenekli olarak Ahmet Keleşoğlu’na bir vefa gösterdi. Vefa gösterenler vefa görürler. Programın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
22. Taşeli Kültür Sanat ve Sıla Etkinlikleri kapsamında Ermenek’te bulunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise konuşmasında, “Bizim insanımızın inandığı zaman yapamayacağı hiç bir şey yoktur. Ahmet Keleşoğlu, bunu başarmıştır. Sadece kendisi için değil bu ülkenin insanları için çok çalışmıştır. Binlerce insanın evine ekmek götürmesine imkân sağlamıştır. Bu da kolay bir yol değil. Ermenek gibi bir yerden çıkıp Türkiye’nin en önemli iş adamlarından biri haline geleceksiniz. Bizim insanımız bunu başarıyor. Ahmet&Nezahat Keleşoğlu Vakfı bildiğim kadarıyla Türkiye’nin 4. büyük vakfı. Biz, kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Sayın Keleşoğlu vakfa en büyük hisseyi veriyor ve bu ülkeye katkı verilmesini, gelirlerin bu ülke için harcanmasını söylüyor. Vakıf, ülkemiz insanına hep destek vermiştir bundan sonra da desteğin devam edeceğini biliyorum. Keleşoğlu, değişim ve dönüşümü yakinen takip eden ve şirketlerinin de o değişim ve dönüşüme uyum sağlamasını gerçekleştiren, kendi değerlerine, geçmişine, kültürüne sahip çıkan birisiydi. Ülkemiz için önemli hizmetleri var. Allah mekânını cennet etsin. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e ve ekibine, Selçuk Ecza Holdingin yönetici ve çalışan kadrolarına, Ermenek Belediye başkanına teşekkür ederim” dedi.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a plaket takdiminin ardından açılış programı sona erdi. Açılış programının ardından panele geçildi.
Panel Başkanı Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, üniversite olarak iki köklü fakültelerine ismini vermiş olan, aynı zamanda yapmış olduğu hayırlarla birlikte, manevi desteğini hissettikleri Ahmet Keleşoğlu’nu anma programında olmaktan memnuniyet duyduklarını kaydetti. Süreklilik, duyarlılık, saygı, anlayış, hoşgörü, köklere bağlılık, sosyallik, eleştirel düşünce, yenilikçilik, temsil, takdir gibi değerlerin Ahmet Keleşoğlu’nda mevcut olduğunu belirten Kutlu, hem öğrencilere yol göstermek, hem de merhumun idealleri doğrultusunda onu anmak için programlar yaptıklarını ve bundan sonra daha fazlasını yapma kararlılığı içerisinde olduklarının altını çizdi.
“Ben Müslümanım Diyen Herkes İyiliğin Hâkim Kılınmasında Seferber Olmalıdır”
Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş da bu dünya hayatının iyilik ve kötülüklerin denendiği bir zaman dilimi olduğunu bunların ahirette karşılığını bulacağını kaydetti. Altıntaş, “Kim zerre miktarı iyilik yaparsa onun karşılığını, kim de zerre miktarında kötülük yaparsa onun karşılığını alacak düsturuyla yaşıyoruz. Maalesef, savaşların, soykırımların, ölümlerin olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Bugün maalesef bir kötülük sarmalı İslam dünyasını rehin almıştır. Ben Müslümanım diyen herkes iyiliğin hâkim kılınmasında seferber olmalıdır” dedi.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık ise, Keleşoğlu’nun ticaret, sağlık, turizm, eğitim ve kültüre vermiş olduğu desteklerle adını Türk Milli Eğitim sayfasına yazdırdığını belirtti. Kırbıyık şunları söyledi; “O her şeyden evvel bir eğitim gönüllüsüdür. Onun yaptıkları eğitim gönüllülerinin çoğalmasına örnek olacak bir şahsiyettir. Keleşoğlu Türkiye’nin en büyük eğitim fakültelerinden biri olan NEÜ AKEF’i gençlerimize ve eğitim camiasına bağışlamış müstesna bir şahsiyettir. Kendilerine minnettarız.”

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haydar Öztaş ise merhum Ahmet Keleşoğlu’nun zor şartlar altında başarıyı elde ettiğini ve bu noktada bizlere örnek olduğunu hatırlattı. Öztaş, Ahmet Keleşoğlu’nun kendi değerlerine ve insanlarına sahip çıkan birisi olduğunu belirtip konuşmasına son verdi.

Soru cevap bölümünden sonra program sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2017, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284