Dün Takvimde Biter Kitabının Yazarı Mezhepoğlu Karaman’daydı

Baba tarafı Karaman’ın tanınmış ailelerinden Mezhepzadelerden olan ve doğma büyüme İstanbullu olan Mualla Mezhepoğlu, babasının memleketi Karaman’ı ziyaret ederek baba topraklarıyla hasret giderdi.

Dün Takvimde Biter Kitabının Yazarı Mezhepoğlu Karaman’daydı
Gazetemizi de ziyaret eden Mualla Mezhepoğlu, bir Cumhuriyet ailesinin tarihçesini anlattığı “Dün Takvimde Biter” kitabında aile büyüklerinden, çocukluğunda Karaman’a kadar yaşadığı anılarını toplamıştı.
Mezhepoğlu, “Ben anne tarafı İstanbullu, baba tarafı Karamanlıyım. Ama kız çocukları baba tarafını daha yakın bilirler. Dolayısıyla bende kendimi bir Karamanlı olarak görüyorum. Çocukluğumu ve hatıralarımı yazdım. Bu kitapta ağırlıklı olarak Karaman geçti. Karaman’daki ailemizin ev yaşantısını dile getirdim. Dolayısıyla Karaman’da da ismi duyuldu bu kitabın ve çok arayanlar oldu. Buda beni çok mutlu etti ve bende mutlaka Karaman’a gitmem lazım dedim ve bugün Karaman’dayım. Uzun yıllar önce Karaman’a gelmiştim. Bugün yine aynı sıcaklığı ve samimiyeti gördüm. Çocukluk dönemimde ara ara gelip kaldığım dedemin evini gezdim. Tabiî ki kısmen harap olmuş orayı öyle görmek beni üzdü ama yine ayakta duruyor olması beni çok sevindirdi. İnşallah yakın zamanda orasının da yeniden düzenlenerek Karaman’a kazandırılacağını düşünüyorum. Ahbaplarımla, akrabalarımla tanıştım. Beni çok sıcak karşıladılar. Tabi insanların samimiyetlerinin dışında uzun zamanda hayalimde yaşattığım calla ve batırığı yedim. Bunlarda beni tabi çok memnun ettim. Gördüklerimden, duyduklarımdan çok sevinçliyim. İnşallah bundan sonra daha sık Karaman’a geleceğim. Babam 8 kardeşi olan Mezhepler ailesinden. Uzun zaman Halalarım Karaman’da yaşadılar fakat işleri ve eşlerinden dolayı Karaman’dan ayrıldılar. Ama gördüğünüz gibi ben üçüncü kuşağım ama yine Karaman’la gönül bağım var. Seneler sonra buraya geldim. Gelmeye de devam edeceğim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284