Dünya Engelliler Günü Kutlandi

Özel Egitim Uygulama Okulu’nun Yunus Emre Konferans Salonunda düzenledigi programa Vali Sayin Murat Koca ve Hanimefendi Vildan Koca, Siyasi Parti Temsilcileri, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu ve esi, Il Egitim Denetmenleri Baskani Ahmet Saim Durgun, Milli Egitim Sube Müdürleri, sivil toplum kuruluslari temsilcileri, ögrenci ve veliler katildi.

Dünya Engelliler Günü Kutlandi

Özel Egitim Uygulama Okul Müdürü Yasar Göktepe’nin açis konusmasiyla baslayan programda Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu bir konusma yapti. Konusmasina bedensel ve zihinsel engelli dünyaca ünlü bir yazarin hayatini anlattigi kitaptan bahsederek baslayan Asim Sultanoglu, sevgi ve inançla tüm engellerin asilarak emsalsiz basarilar elde edilebilecegini söyledi.
Her insanin en güzel sekilde yaratildigini belirten Sultanoglu, “Bizler inaniyoruz ki Allah insani en güzel sekilde yaratmistir. Yaratan, kullarinin engelli olup olmamasini bir üstünlük veya eksiklik sebebi saymiyor, hepimizi en güzel yaratilisla kabul ediyor. Bu sebeple engelli bireyleri özürlü olarak algilamak onlarin degil, bu gözle bakanlarin eksikligidir.” dedi.
Il Müdürü konusmasinin devaminda özel egitimin öneminden bahsederek “Özel egitim olmadan çagdas egitim olmaz. Her engelli kendisine imkân verilirse, topluma en az bizler kadar yararli olabilir. Yeter ki onlara uygun egitim olanaklari sunalim. Bu noktada egitim kurumlarimizla özel egitime tabi çocuklara hizmet vermekteyiz. Onlarin hayata tutunabilmesi ve daha basarili olmalari için her türlü ihtiyaci giderme çabasindayiz. Bu konuda ailelere ve ögretmen arkadaslarimiza da büyük görev ve sorumluluklar düsmektedir.” diye söyledi.
Özel Egitim Uygulama Okulu ögrencilerinin hazirladigi gösteri ve sunumlarla yeteneklerini sergileyen ögrenciler eglenerek salondakilere mutlu anlar yasattilar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284