Dünya Paramedik Günü Kutlaması

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri tarafından ‘22 Aralık Dünya Paramedik Günü’ nedeniyle bir program düzenlendi.

Dünya Paramedik Günü Kutlaması

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Esma Özmaya yaptı. Öğr. Gör. Maya, “Hastane hizmetlerinin en önemli parçası olan ve acil müdahaleleri anında yerine getiren paramedikler çok erdemli ve önemli bir görevi üstlenmektedirler. Bilimsel bir eğitim alarak görevini yerine getirecek olan siz öğrencilerimiz mezun olduktan sonra da önemle ve hassasiyetle çalışacak ve bizleri onurlandıracaksınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlk ve Acil Yardım Programı öğrencisi Öznur Özkaya ise şunları ifade etti: “Biz dağ, taş, köy, göl, sokak, yol, ev demeden yardım etmeye koşan, işini aşkla heyecanla en iyi şekilde yapmaya çalışan 112 çalışanlarıyız. Vatan için, millet için, bayrak için ve tabi ki sizler için ülkemizin dört bir yanında hep en iyisini yapmayı hedefledik. Yılmadan, bıkmadan çalışmaya devam edeceğiz. Biz siren sesiyle, tepe lambasıyla, vakanın stresiyle yaşamaktan mutluyuz. Gözünüz arkada kalmasın, 112 bize emanet. Her şeye rağmen işini en iyi şekilde yapmaya çalışan tüm Acil Tıp Teknikerlerinin Paramedik Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Program şiir dinletisi, öğrencilerin hazırlamış oldukları ‘sağlıkta şiddet’ konulu tiyatro gösterimi ve işaret dili ile paramedik mesleğinin anlatılmasıyla devam etti. Katılımcıların ilgiyle takip ettiği program, KMÜ İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerinin Karaman halkına ‘Paramedik nedir?’ sorusunu sorarak hazırladıkları röportaj videosunun gösterimi ve 112 kamu spotu videosunun izlenmesiyle sürdü.

Program, bağlama ve koro eşliğinde müzik dinletisi ve paramedik andının okunmasının ardından plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284