Dünyaca Ünlü Avrasya Sirki 10 Kasim’da Karaman’da

Türkiye’nin ilk uluslar arasi sirki olan Avrasya Sirki, Karaman Belediyesi katkilariyla gösterilerini Kazim Karabekir Spor Salonunda sahneleyecek. Gösteriler 10 Kasim Pazar günü saat 12.00,14.00,16.00 ve 18.00’de tekrarlanacak

Dünyaca Ünlü Avrasya Sirki 10 Kasim’da Karaman’da

Avrasya Sirkinde ip cambazlari, , jonglörler, - korkusuz akrobatlar, ates gösterileri, palyaçolar, sihirbazlar, ,dev piton yilanlari ve dünyaca ünlü sirk sanatçilarinin sunacaklari muhtesem gösteriler 10 Kasim Pazar günü saat 12.00’da protokol üyeleri ve basinin da davetli oldugu kalabalik bir katilimla açilisi yapilarak baslayacak
Karaman Il merkezindeki basarili bin ilkögretim ögrencisi, Avrasya Sirki ( egitimi ve egitimde basariyi destek projesi ) kapsaminda Milli Egitim Müdürlükleri isbirligi ile geleneksel senlik kültürümüzün önemli bir unsuru olan sirk kültür ve sanatinin genç kusaklarca izlenmesi ve gelecek kusaklara soyut kültür mirasimizin aktarilmasini amaçlayan sosyal bir proje kapsaminda Avrasya Sirki gösterilerini ücretsiz izleyecek.
Karaman Belediyesinin sahiplendigi bu projeye tanitim ve katilim anlaminda destek vermis Avrasya Sirki Yönetim Kurulu da uygulayici olarak basarili bin ögrenciye ücretsiz gösteri sunulmasini saglayarak projeye katildi.
Avrasya Sirki Yönetim Kurulu Baskani Muharrem Yagcizeybek yaptigi açiklamada, “Sirk kültürü ülkemiz cografyasinda tarih öncesi dönemlerden bu yana var olagelmistir. Bugün dünyada ulasilan sirk sanatlarindaki mevcut seviye ve birikimin en önemli nedeni Osmanli döneminde gerçeklestirilen halk senliklerinde uygulanan üst düzey gösteri metot ve tekniklerle sirk sanatlarinin bir zirve yasamasi ve 16. yüzyildan itibaren bu birikimin dünyaya yayilmasidir. 19. yüzyilin sonlarinda oyuncu kollarinin dagilmasi ile dünyanin birçok ülkesine dagilan gösteri sanatçilari ve Türk Cambazlari, gittikleri tüm ülkelerde kurulan sirklerin kuruculari, öncüleri, ustalari olmuslardir. Halkimizin geleneksel sirk ve gösteri sanatlarina ‘kolayca ve ucuzca’ ulasmalarini saglayarak sirk sanatlarini tüm halkimiza tanitmak ve ülkemize özgü bir sirk kültürü olusturmak, kamuoyunda sürekli hale gelecek bir sirk ve senlik talebi olusturarak bu talep ile yerel yönetimlerin, kamuoyunda öne çikmis kurum ve kuruluslarin sirk sanatlarina lojistik destegini yükseltmek amaciyla yerel yönetimlerle, tüm kurum ve kuruluslarla isbirligi içinde Avrasya Sirki gösterilerini düzenlemekteyiz. Avrasya Sirki olarak üstlendigimiz sosyal projeler ve faaliyet anlayisimiz geregi, sirk kültürümüzü genç kusaklara tanitmak ve ilgiyi her geçen gün daha da yükseltmek esas amacimizdir” dedi.
Avrasya Sirki Yönetim Kurulu Baskani Muharrem Yagcizeybek '' Avrasya Sirkini Karaman halkiyla bulusturarak çocuklarimizin ve halkimizin senlenmesine imkân taniyan katki ve destekleri için Karaman Belediyesi yetkilileri, çalisanlarina ve destegini esirgemeyen tüm sanat dostlarina tesekkür ederiz'' diyerek, gösterilerin 10 Kasim Pazar günü saat 12.00,14.00,16.00 ve 18.00 de sahnelenecegi bilgisini aktardi.
Yagcizeybek, tüm Karaman halkini Avrasya Sirkinin Kazim Karabekir Spor Salonunda sahnelenecek muhtesem gösterilerini izlemeye davet etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284