“E-Fatura, E-Defter Ve Yeni Nesil Yazarkasa Uygulamalari” Semineri Yapildi

Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasi tarafindan geçtigimiz hafta sonu Oda Seminer Salonunda Gelir Politikalari Genel Müdürlügü eski Daire Baskani YMM Ali Çicen ve Konya Vergi Dairesi Eski Baskani YMM Sitki Aksöz’ün katilimlariyla “E-Fatura, E-Defter ve Yeni Nesil Yazarkasa Uygulamalari” Semineri yapildi.

“E-Fatura, E-Defter Ve Yeni Nesil Yazarkasa Uygulamalari” Semineri Yapildi

Mali Müsavirlerin yogun ilgi gösterdigi Seminer’de YMM Sitki AKSÖZ ve YMM Ali ÇIÇEN, E-Fatura, E-Defter ve Yeni Nesil Yazarkasa Uygulamalari hakkinda ilimizdeki Mali Müsavirlere konuyla ilgili bilgiler verdiler.
Oda Baskani Ayhan Sanci’da “Ilimizde 2011 yili cirosu 10 milyon TL’sini asan firmalarin durumlarini yeniden gözden geçirerek E-Fatura uygulamasina tabi olup olmadiklarini kontrol etmeleri ve sartlari geçenlerin cezali bile olsa E-Faturaya basvuru yapmalari ileride agir müeyyidelere maruz kalmalarini önleyecektir. Yine yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanma zorunlulugu ile ilgili olarak da isyerlerinde seyyar POS bulunan mükelleflerin seyyar pos cihazlarini iade edip sabit pos cihazlarina geçmeleri halinde yeni nesil ödeme kaydedici cihaz almalarina gerek yok. Isyerlerinde Perakente satis yapan ve seyyar pos kullananlar ile Yol kenari otopark hizmeti veren mükellefler EFT-POS özelligi olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorundadirlar. Cihaz kullanma mecburiyetine tâbi olanlarin, cihazin faturasinin düzenlendigi tarihten itibaren 90 gün içerisinde Vergi Dairesine kayit ettirmesi gerekir.
Mevcut yazarkasalarin mali hafizalarinin 01.01.2014 tarihinden itibaren dolmasi durumunda, cihaz hurdaya ayrilacak ve yerine Yeni Nesil Yazarkasa kullanilmaya baslanacaktir. Yeni ise baslayan ve halen kullanan mükellefler kullandiklari mevcut yazarkasalarin mali hafizalari dolmadigi sürece 31.12.2015 tarihine kadar eski tip Yazarkasalari alip kullanabileceklerdir” dedi.
Esnaflarin Mali Müsavirleriyle durumlarini degerlendirmeleri ve sürekli irtibat içerisinde olmalarini tavsiye etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284