Ecdada Mektup Yarismasinda Son Gün Heyecani

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan hayata geçirilen ‘Gençlerden Ecdada Mektup’ yarismasinin basarili bir sekilde sürdürüldügü Karaman’da, ögrenciler tüm azmiyle yarismaya destek verdi.

 Ecdada Mektup Yarismasinda Son Gün Heyecani

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan hayata geçirilen ‘Gençlerden Ecdada Mektup’ yarismasi Karaman’da basarili bir sekilde sürüyor. Gençlerin milli ve manevi duygularini canli tutarak tarih suurunun toplumda yerlesmesini saglamak, dilin dogru, etkin bir sekilde kullanilmasini tesvik ederek okuyan, düsünen ve yazan gençligin olusmasina katki saglamak için düzenlenen yarismanin basariyla sürdügü Karaman’da son gün olmasina ragmen mektup gelmeye devam ediyor. Karaman’da egitim ve ögretim hayatina devam eden ögrenciler, 27 Mart 2015 tarihine kadar sürecek yarismaya yazdiklari mektuplarla destek vermeye devam ediyor. Ögrencilerin yazdiklari mektuplar, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde faaliyet yürüten Gençlik Merkezi Liderlerine teslim edilerek, sisteme girisleri saglaniyor.

Karaman Gençlik Hizmetleri Ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik Türkiye Genelinde yapilan Ecdada Mektup yarismasinda birinci olmayi hedeflediklerini dile getirerek ''3 Ocak’ta baslayip 27 Mart tarihleri arasinda sonlanacak olan yarisma ile gençlerimize Çanakkale ve Sarikamis bilincini asilamayi hedefliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanligimizin düzenlemis oldugu Ecdada Mektup yarismasi ilimizde yogun ilgi gördü. Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Gençlik Merkezimiz olarak yapmis oldugumuz çalismalarla 60 okulumuza gidilerek tanitimlar yapildi. Gençlerimizin mektup yazmalarini tesvik ederek, gençlerimizin milli ve manevi duygularini canli tutarak tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet, inanci ve idealini kazandirmak, tarih suurunun toplumda yerlesmesini saglamak, dili dogru ve etkin bir sekilde konusmasini tesvik ederek ve okuyan, düsünen ve yazan gençligin olusmasina katki saglamayi amaçliyoruz” dedi.
11 – 14 / 15 – 18 / 19 - 29 yas grubu olmak üzere 3 farkli kategoride yapilacak yarismada dereceye girenlere ise su ödüller verilecek;
Birinciye; Ultrabook ve Bakanlik kitap seti
Ikinciye; Dizüstü bilgisayar ve Bakanlik kitap seti
Üçüncüye; Akilli telefon ve Bakanlik kitap seti
Ayrica yazdiklari mektupla ilk 100’e giren gençler, Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan düzenlenen projelere katilmada öncelik hakkina sahip olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284