Eczacı Berat Beran Öğrencilerle Biraraya Geldi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu tarafından ‘Kariyer Günleri’ konulu söyleşi düzenlendi.

Eczacı Berat Beran Öğrencilerle Biraraya Geldi

Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran’ın konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye Kazımkarabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Üner, Yüksekokul Müdürü Vekili Prof. Dr. Ali İhsan Demirel, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Her zaman farklı olmak için çalıştım”

Berko İlaç Firmasının tanıtımı ile başlayan söyleşi programı firmanın faaliyetlerinin anlatıldığı slayt sunumu ile devam etti. Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran 1973 yılında imkânsızlıklar içinde eczane açtığını dile getirerek, “Eczanemi Diyarbakır’ın en iyisi yapmayı amaçladım. Önemli olan bulunduğunuz ortamda olayları iyi takip etmeniz. Ben hep farklı olmak için çalıştım. Kendi eczanem içinde kendi markamı yarattım. Yaptığım işlerin ve hatalarımın hiçbirisinden pişman olmadım. Yaptığım hatalar beni bu günlere getirdi. O hatalar benim ders almamı sağladı ve kendimi yenileme imkânı verdi. ” dedi.

“Gerçekleri öğrenene kadar çok fazla tokat yedim”

1980 yılında İstanbul macerasının başladığını vurgulayan Ecz. Berat Beran konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başarılı olmak için Diyarbakır’dan çıkmam gerektiğini düşündüm. Önce İzmir’e yerleşmeyi, orada iş kurmayı planladım fakat daha sonra iş dünyasının İstanbul’da döndüğünü fark edince kariyerime İstanbul’da devam etme kararı aldım. Gerçekleri öğrenene kadar çok fazla tokat yedim fakat hayatı bu şekilde öğrendim. 1984 yılında Berko İlaç Firması’nı kurdum. Hayatımda olan biten her şeye bir alternatif bulmaya çalıştım. Hiçbir zaman yılmadım. İflas etsem de çalışmaya ve ayakta durmaya gayret gösterdim. Diyarbakır’ın sayılı ailelerinden birisinin çocuğu olmama rağmen en alt tabakada dahi çalıştım. Çünkü çalışmanın ayıbı olmaz. İşin her aşamasını öğrenme imkânınız olur ve çalışanlarınız sizin buraya gelene kadar verdiğiniz emeğin farkında olur.”

“Normalin üstünde bir zekâ, çalışma ve caseret başarıyı getirir”

Başarıyı yakalamanın püf noktalarını sıralayan Ecz. Beran konuşmasını şöyle sürdürdü: “Normalin üzerinde bir zekâ, normalin üzerinde çalışmak ve normalin üzerinde bir cesaret sergilemek başarıyı getirecektir. Başarı için kesinlikle şansa inanmam. Şans seni bulmaz. Sen şansın olduğu yerde olacaksın. Cesaretinizi hiçbir zaman kaybetmeyin. Akıla ve cesarete her zaman ihtiyaç duyacaksınız. İnsan her şeye sahip olabilir. Görünüş ve bilgi sonradan kazanılabilir fakat karakter sonradan kazanılmaz. Çalışanlarımın karakterli ve çalışkan olmalarını isterim. İnsan sabit bir varlık değildir. Sürekli değişim ve gelişim içindedir. Bu yüzden sizler de daima kendinizi geliştirmenin gayreti içerisinde olun.”

Hediye takdimlerinin ardından söyleşi sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284