Eğitim Verildi

Türk Standartları Enstitüsü tarafından  “İş Yerleri - Egzoz Gazı Emisyonu Ölçümü Yapan Yetkili İstasyonlar İçin Kurallar’ standardına ait ilk sertifikalı eğitimi Konya Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Eğitim Verildi

Resmî Gazete’nin 11 Mart 2017 tarih ve 30004 sayılı kararıyla “Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü Yönetmeliği” yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren yeni yönetmelik egzoz gazı ölçümü yapan firmaların Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yetki belgesi alabilmesi için TS 13231/Aralık 2016 ‘İş Yerleri- Egzoz Emisyonu Ölçümü Yapan Yetkili İstasyonlar İçin Kurallar’ standardından Hizmet Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu getirildi.

Firmaların yeni Yönetmeliği ve TS 13231 / Aralık 2016 “İş Yerleri - Egzoz Gazı Emisyonu Ölçümü Yapan Yetkili İstasyonlar İçin Kurallar” standardına adapte olması,  uygulanması ve yaşanacak sorunların önüne geçilmesi için Konya İl koordinatörlüğü tarafından 04.04.2017 tarihinde Konya Dedeman otelde eğitim gerçekleştirdi.

Eğitimin açılışında Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül ve TSE Konya Koordinatörü Hasan Demirtaş kısa bir konuşma yaparak TSE bünyesinde ilk kez Konya’da acılan bu eğitimin hayırlı olması dileklerini sundular. Eğitime Konya ve çevre illerden 42 firma katıldı. Eğitim sonunda katılımcılara eğitim sertifikası verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284