Ehliyet Sinavinda Devrim

Ehliyet sinavi degisiyor. TBMM’ye kanun teklifi verildi. Yasak kalkiyor. Sürücü adaylari artik ehliyet sinavina otomatik vitesli araç ile de girebilecek.

Ehliyet Sinavinda Devrim
Ehliyet sinavinda uygulanan otomatik vitesli araç yasagi kaldiriliyor. Sürücü adaylari artik ehliyet sinavina otomatik vitesli araç ile de girebilecek. Bu konudaki kanun teklifi, AKP Bartin milletvekili Yilmaz Tunç ve 8 AKP milletvekili tarafindan hazirlanarak TBMM Baskanligina sunuldu. Teklif ile, 1997 yilindan önce ilkokulu bitirenlere ehliyet alma hakki getiriliyor. Ayrica bu tarihten önce sürücü belgesi alanlar, ilkokul mezunu olsalar da, ehliyetlerini bir baska sinif ehliyet ile degistirebilecekler. Mevcut trafik yasasinda 8 yillik egitim ile birlikte yapilan degisiklik uyarinca, artik ilkokul mezunlari ehliyet alamiyor.
Otomatik Vites
Kanun teklifinin bir baska maddesi ile de, ehliyet sinavlarinda uygulanan otomatik vitesli araç yasagi kaldiriliyor. Teklifin gerekçesinde, “Ülkemizde satilan araçlarin bir kismi otomatik vitesli araçlardan olusmaktadir. Özellikle bayanlar ve ileri yas grubundaki sürücüler, düz vitesli araçlarda sorun yasamaktadir. Belki de ömrünün sonuna kadar otomatik vitesli araç kullanacak olan bu sürücüler için uygulanan, egitim sirasinda düz vitesli araç kullanma zorunlulugu mantikli da degildir’’ denildi.
 
Kaynak: www.mynet.com
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284