Ekonomi Bakani Çaglayan Karaman`da

Bir dizi açilis ve ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize gelen Ekonomi Bakani Zafer Çaglayan ilk olarak Valiligi ziyaret etti. Burada Valilik Seref Defterini imzalayan Bakan Çaglayan’a Vali Süleyman Kahraman tarafindan el islemeli gümüs tabak ve çesitli armaganlar verildi. Bakan Çaglayan bir süre Valilikte dinlenip ilimizle ilgili bilgiler aldiktan sonra Organize Sanayi Bölgesine geçti.

Ekonomi Bakani Çaglayan Karaman`da
Organize Sanayi Bölgesinde Süperpak Ambalaj Fabrikasinin açilisina katilan Ekonomi Bakani Zafer Çaglayan, Arap Liginin Suriye ile ilgili ciddi yaptirim karari aldigini ve Türkiye'nin buna destek verecegini belirterek, "Suriye'yi önümüzdeki günlerde ciddi sikintilar bekliyor" dedi.
Bakan Çaglayan, açilista yaptigi konusmada Suriye konusuna deginerek, "Su an Suriye'de büyük bir karisiklik var. Suriye halkinin demokrasi ve insan haklari talepleri siddetle karsilik görüyor. Suriye ve Suriyeliler bizim kardesimiz. 920 kilometre ortak sinirimiz var. Orada yasayan çok sayida vatandasimiz var. Ancak bu yasananlardan sonra Arap Birligi'nin
Suriye'ye karsi aldigi siyasi ve ekonomik yaptirim karari Suriye'yi ekonomik olarak ciddi kayip ve sikintiya sokacak. Biz de bu konuda bakanlar olarak bir araya geldik ve yapabileceklerimiz gözden geçirdik. Suriye, Türkiye için ekonomik olarak ciddi bir pazar. Türk yatirimcilarin ülkede 1 milyar dolardan fazla yatirimi var. Ancak biz bir ülkeyi ilk önce ekonomik olarak degil, insani açidan degerlendiririz. Dil, din, irk ayrimi yapmadan ilk önce insanligi gözetiriz. Bu bakimdan Suriye ciddi yaptirimlarla karsi karsiya kalacak ve Türkiye'de buna katki verecek. Suriye bizim açimizdan Ortadogu'ya açilan önemli bir transport yoluydu. Ancak güvenlik endisesi ve iç isyanlar bizi farkli alternatifler aramaya yönlendirdi. Bunlardan birisi Irak yolu, bir digeri ise ürünlerin Mersin'den gemiyle Misir'a nakli ve oradan Ortadogu'ya gönderilmesi. Suriye Hükümeti halkinin taleplerini göz ardi ederek zulmetmeye devam ederse çok kötü günler Suriye'yi bekliyor" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284