Ekonomi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

İçişleri Bakanlığı İller İdaresinin 05.11.2016 tarih ve 8154 sayılı genelgesi üzerine; İlimizdeki kamu ve özel sektör alanında yapılan yatırımlar ile hayata geçirilmeyi bekleyen projelerin değerlendirildiği “Ekonomi Değerlendirme Toplantısı” Vali Fahri Meral’in başkanlığında yapıldı.

Ekonomi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Valilik Toplantı Salonunda Gerçekleşen toplantıya Vali Fahri Meral’in yanı sıra, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Karaman Milletvekili Recep Konuk, Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum müdürleri, işadamları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Vali Meral yaptığı açılış konuşmasında “İlimizin ekonomik durumu ve potansiyelini, ilde devam eden kamu ve özel sektör yatırımlarını ve istihdam konularını değerlendirmek amacıyla gerçekleştirmiş olduğumuz bu toplantıya, Karaman'ın kalkınma, büyüme ve sanayi ile ticaret ve tarımdaki payını daha da arttırması için yaptığımız toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

İlimizin tarımsal üretim potansiyeli ve tarımsal ürün deseni, mevcut gıda sanayini daha ileri noktaya taşımak için büyük imkânlar sunduğunu ifade eden Vali Meral, “Sanayi kültürü ve tecrübesi kendi ölçeğindeki birçok ilden yüksektir. İlimizin 30-40 yılda kurduğu küresel ticaret ağı örnek alınacak düzeydedir. Ekonomi Toplantımıza geldiğiniz, katıldığınız için hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Hepinize, hayırlı, bereketli, bol kazançlı, sağlıklı, huzurlu gün ve gelecek diliyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından ilimizde yürütülen AR-GE ve inovasyon faaliyetleri, Tarımsal ve Kobi destekleri hakkında bilgiler verildi. Toplantı kurumların görüş ve önerilerinin görüşülmesiyle devam etti.

Yapılan ekonomi değerlendirme toplantısında, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Karaman Milletvekili Recep Konuk ve Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker de ilimiz ekonomisiyle ilgili ayrıntılı değerlendirmeler yaptılar.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen ve Karaman ekonomisinin tüm yönleriyle ele alındığı toplantıda ilimizin ekonomik yapısını güçlendirecek çalışmaların yapılmasına yönelik görüşler ortaya kondu. İlimiz ekonomisine canlılık katacak proje ve çalışmaların da değerlendirildiği toplantıda ekonominin tüm bileşenlerini bir araya getirilerek katılımcıların görüşleri dinlendi.

Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra Özel sektör temsilcilerinin de görüşlerini belirttiği toplantıda, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine hayat veren başta tarım sektörü olmak üzere inanç turizmi ve enerji gibi Türkiye’nin ekonomik alt yapısını oluşturan ve kaynak teşkil eden birçok alanda yapılacak ve yapılması planlanan çalışmalar masaya yatırılmış olup, ekonomik açıdan ilimizin ülke ekonomisine sağlayacağı katkılar ele alındı.

Katılımcıların dile getirdiği taleplerin ve sorunların da ele alındığı toplantıda, öneriler ve görüşler dikkate alınarak, yapılması gereken çalışmalar noktasında yol haritası belirlendi. Çalışmaların bu belirlenen strateji doğrultusunda tüm ekonomik aktörlerin bir araya gelerek ortak bir akıl ve uyum içerisinde kurumların da iştirak ettiği bir eylem planı içerisinde hareket etmeleri gerektiği belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284