Ekrem Kiziltas: “28 Subat Sürecinin Maliyeti 200-300 Milyar Dolar”

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Karakalem Toplulugunun davetlisi olarak Karaman’a gelen gazeteci-yazar Ekrem Kiziltas, “28 Subat Postmodern Darbe Süreci” konulu bir konferans verdi.

Ekrem Kiziltas: “28 Subat Sürecinin Maliyeti 200-300 Milyar Dolar”
KMÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) Yunus Emre Konferans Salonu’nda 28 Subat Sali günü saat 15.00’te gerçeklestirilen konferansa Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Karatas, IIBF Dekani Prof. Dr. Osman Çevik, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, üniversitenin idari ve akademik personeli ile ögrenciler katildi.
Karakalem Toplulugu Baskani Emre Burak Kabaran’in konusmasinin ardindan kürsüye gelen Ekrem Kiziltas Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde gençlerle birlikte olmanin kendisi için büyük bir mutluluk oldugunu ifade etti. 28 Subat 1997’de yapilan Milli Güvenlik Kurulu toplantisinin normalden daha uzun sürdügüne isaret eden Kiziltas, “Normalde 2 ya da 3 saat sürmesine alistigimiz toplanti 9 saat sürdü. Daha o gece birçok insan, evet önemli seyler oluyor diye düsünmeye basladi.” dedi.
28 Subat darbe sürecinin sadece o gün ile ilgili bir sey olmadigini belirten Kiziltas, sürecin öncesi ve sonrasi ile birlikte degerlendirilmesi gerektigini söyledi. Kiziltas, “O gün malumu ilan seklinde bir gelisme oldu ve artik kiliçlar çekildi. O günden itibaren Türkiye’de zaten alttan alta islemekte olan sinir savasi daha açiktan yürütülmeye baslandi.” seklinde konustu.
Ülkemizin fakir insaninin, 28 Subat süreci sayesinde yariyariya daha fakirlestigini vurgulayan Kiziltas, ülkeyi 28 Subat sürecine getiren olaylarin kisa bir özetini yapti. Konusmasini Türk siyasal gelenegine iliskin tespitler, ekonomik ve uluslararasi degerlendirmelerle biçimlendiren Kiziltas, “Eninde sonunda Türkiye çok sey kaybetti. 28 Subat sürecinin ülkemize maliyeti ortalama 200-300 milyar dolar olmustur. Bu darbenin asil nedeni ideolojik degil, ekonomiktir.” açiklamasini yapti.
Üniversitenin sadece önümüze konulan kitaplari okumak olmadigini hatirlatan Kiziltas, ögrencilere su tavsiyelerde bulundu: “Üniversite ülkeniz, ülkenizin çevresi ve dünya konusunda çok daha fazla bilgiye sahip olma yeridir. Bunun ögrenilebilecegi önemli yerlerden bir tanesidir. Su sözümü de asla unutmayin; bu üniversite sinirlari içinde bulundugunuz ve diplomayi aldiginiz güne kadar olan vaktiniz sizindir. Bunun için burada geçirdiginiz zamani çok iyi degerlendirin.”
Etkinligin sonunda katkilarindan dolayi Ekrem Kiziltas’a Prof. Dr. Mehmet Karatas tarafindan plaket takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284