Elektrik Sayaçlarinin Disari Alinmasi Gerekiyor

Mevcut elektrik sayaçlarinin kapali mekânlar ve okunmayi zorlastiran ortamlardan, uygun bir yere alinmasi zorunlulugu bulunuyor

Elektrik Sayaçlarinin Disari Alinmasi Gerekiyor

Elektrik kullanim miktarini ölçmek için kullanilan sayaçlarin, Elektrik Piyasasi Müsteri Hizmetleri Yönetmeligi'nin 17. maddesi uyarinca kolayca okunabilecek yerlerde bulunmasi gerekiyor.
Müstakil konutlarda konut disinda, apartmanlarda ortak alanlarda, is yerlerinde ise mekanin niteligine göre ortak alanda veya disarida olmasi gereken sayaçlarin yerini belirleme yetkisi de ayni yönetmelik maddesi ile dagitim sirketlerine verilmis durumda.
Elektrik sayaçlarinin yönetmelikte belirtilen sekilde uygun yere alinmasi ayrica aboneler açisindan da birçok avantaj getiriyor. Öncelikle düzenli olarak okunan sayaçlar sayesinde faturalarin arasi açilmamis oluyor. Diger bir avantaj ise sayaç okuma görevlisi sayaci okumak için muhatap aramiyor, aboneler de ilgili görevli ile diyalog ihtiyaci veya mecburiyeti hissetmiyor.
Sayaçlarin yerlerinin mevzuata uygun sekilde degistirilmesi islemi esnasinda sadece pano ile tesisat ücreti abone tarafindan karsilaniyor. Abone MEDAS tarafindan kendisine gösterilen yere panoyu yaptiriyor ve tesisati baglantiya hazir hale getiriyor. Baglanti islemini MEDAS ücretsiz olarak yapiyor. Ayrica sayaç yerinin degisimi sirasinda eskimis, arizali, kalibrasyon bozuklugu gibi sayacin degisimini gerektiren durumlarda da sayaç, MEDAS tarafindan ücretsiz olarak yenisi ile degistiriliyor.
Sayaç yerinin degistirilmesi için tebligat gönderilmis abonelerin, tebligatta belirtilen sürede MEDAS'a basvurarak sayaç yerinin degistirilmesini talep etmeleri tavsiye ediliyor. Bu süreyi geçiren abonelerin sayaçlarinin yerleri MEDAS tarafindan degistirilecek ve bu esnada ortaya çikan pano ve tesisat giderleri de aboneye ayrica fatura edilecek. Bu islemi de MEDAS'in anlasmis oldugu elektrik müteahhitleri yapacak.
Bu nedenle abonelerin, sayaç yerlerinin degistirilmesi için bir an önce MEDAS'a basvuru yaparak sikinti yasamadan bu yasal zorunlulugu yerine getirmelerinde yarar bulunmakta.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284