Elvan: Yeni Hastanemiz Aralik Ayi Içinde Hizmet Vermeye Baslayacak

Son yillarda her alanda oldugu gibi saglik alaninda da Karaman’da yatirimlar hizla devam ediyor. Bu kapsamda 2009 yilinda çalismalarina baslanan Karaman Devlet Hastanesi de Aralik ayi içerisinde hizmete açiliyor.

Elvan: Yeni Hastanemiz Aralik Ayi Içinde Hizmet Vermeye Baslayacak

Karaman’da yapilan ve yapimi devam eden saglik yatirimlari ile ilgili bir basin açiklamasi yapan ilimiz Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani hemserimiz Lütfi Elvan, saglik yatirimlari hakkinda detayli bilgiler verdi.
Elvan açiklamasinda, Karaman Devlet Hastanesi yeni binasi % 100 tamamlanmis olup geçici kabul için verilen 2 aylik süre 10 aralikta dolmaktadir. Müteakiben saglik hizmeti verilmek üzere tasinmaya baslanilacaktir. Halen hasta yataklari, mobilya, mefrusat ve tibbi cihazlarin yerlestirilme islemleri devam etmektedir. Hastanemizde tek kisilik 140, çift kisilik 60 oda bulunmakta olup, gerektiginde bu 140 tek kisilik oda iki kisilik olacak sekilde tasarlanmistir. Hastanenin hizmete girmesi ile mevcut üç hastanenin vermis oldugu hizmetten daha iyi hizmet veren bir hastane Karaman'a kazandirilmistir. Ayranci 6 Hekimli Aile Sagligi Merkezi Binasi TOKI tarafindan yapilmaktadir. Fiziki olarak % 50”si tamamlanmis olup, çalismalar devam etmektedir. Ayranci bes yatakli Ilçe Entegre Hastanesi binasinin projelendirme çalismalari tamamlanmis olup, ihale çalismalarina baslanacaktir. Ermenek 5–6 hekimli Aile Sagligi ile Toplum Sagligi ve Lojman yapimi isinin ihalesi yapilmis olup, 17.07.2013 tarihinde insaata baslanmistir. Proje kapsaminda; içinde 6 hekimin çalisabilecegi Aile Sagligi Merkezi, Toplum Sagligi Merkezi ve 6 adet Lojman bitisik nizam olarak yapilacaktir. Insaatin % 20”si Fiziki olarak tamamlanmistir. 10.07.2014 tarihi itibari ile insaat tamamlanmasi planlanmistir. Kâzimkarabekir Entegre ilçe hastanesi yapimi isi ile ilgili Milli Egitim Bakanligi’ndan arsa devri için onay alinmis, Il Özel Idaresi tarafindan arsa islemleri tamamlanmis olup, projelendirme çalismalari devam etmektedir. Sariveliler Entegre Ilçe Hastanesi Deprem Güçlendirme Tahkik ve Ek Bina Insaati isi için Proje ve yapilacak maliyet hesaplamalari yapilmis olup, ihale süreci devam etmektedir. Aralik ayi içerisinde ihalenin gerçeklestirilmesi planlanmistir. Ermenek Devlet Hastanesi Deprem Güçlendirme Tahkik ve Ek Bina Insaati isinin proje çalismalari tamamlanmis olup, ihale süreci devam etmektedir. Basyayla Aile Sagligi Merkezi ve Lojman yapim isi proje çalismalari tamamlanmis olup, ihale süreci devam etmektedir. Projelerin Karaman için hayirli olmasini diler, basta Saglik Bakanligimiz olmak üzere, projenin hazirlanmasinda emegi geçen Il yöneticilerimize ve personellerine tesekkür ederim” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284