Emeklilere büyük kolaylik

Yillarca çalisip emeklilik hayali kuranlarin ellerinde dilekçe kurum kurum dolasmasi sona erdi. Yas ve günü dolan SSK ve Bag-Kurlular artik e-devlet kapisindan emeklilige geçecek.

Emeklilere büyük kolaylik
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalisanlari, her ay 50 bindilekçeyle tek tek ugrasmaktan kurtulacak. Islemler elektronik ortamdan yapildigi için emeklimaasi baglama süresi de kisalmis olacak.
10 milyona yakin emekli nüfusuyla 132 ülkeyi geride birakan Türkiye'de emeklilik islemlerini hizlandiracak bir adim atildi. Internet ortamindan emekli maasi baglama devri basladi. 1 haftada 300 müracat e-devlet üzerinden emeklilige bir haftada 300 kisi müracaatta bulundu.
Bu 300 kisinin emeklilik islemleri elden basvuru yapanlara göre daha hizli sonuçlandirildi. Oturdugu yerden emeklilik girisini yapan esnaf ve isçiler kagit israfini da bitirmis oldu. Internet üzerinden emeklilik talebinde bulunanlara ayliklara baglandiklari da cepmesajiyla geldi. Oturdugu yerden tek tusla emekli ayligina baglanmak isteyenler PTT'den edevlet sifresi aliyor. Ardindan e-devlete girip SGK'nin 4a-4b-4c ortak hizmetler bölümünden emeklilik islemlerini baslatiyor.
Kaynak: Bugün

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284