Emniyet Kazalarin Önüne Geçmek Için Denetimlerini Siklastiracak

Emniyet Müdürlügü, ilimizde yaz ayinin gelmesiyle birlikte artan trafik kazalarinin önlenebilmesi amaciyla denetimlerini artiracak.

Emniyet Kazalarin Önüne Geçmek Için Denetimlerini Siklastiracak

Il Emniyet Müdürlügü'nden yapilan açiklamada, “Ülkemizde yaz mevsiminin baslamasiyla birlikte tarimsal, kültürel ve turizm sektöründeki faaliyetlerin yogunlastigi, bu amaçla tasinan yolcu ve isçi sayisinda önemli bir artis oldugu gözlemlenmektedir. Bu tasimalar sirasinda meydana gelen trafik kazalarinda çok sayida vatandasimiz hayatini kaybetmekte veya yaralanmaktadir. Kazalar incelendiginde; kazaya karisan araçlarin büyük bir bölümünün eski model ve bakimsiz oldugu: araçlarda tasimacilik yetki belgelerinin olmadigi, tasima siniri üzerinde yolcu tasindigi, güzergâhin uzunluguna göre yeterli soför bulundurulmadigi, kamyon ve kamyonet kasalari ve traktör römorklarinda çok sayida insanin herhangi bir önlem alinmaksizin yerlesim yerlerinden tarim alanlarina tasindigi gözlemlenmektedir. Tarimsal faaliyetler, kültürel etkinlikler, festival, spor müsabakalari, gezi ve dügün gibi etkinlik ve faaliyetlere konu olan yolcu tasimalarinda vatandaslarimizin güvenli bir sekilde seyahat etmeleri amaciyla ilimizde denetimlere agirlik verilerek asagida belirtilen tedbirler alinacak ve uygulanacaktir.
1. Seyir halindeki traktörlerin çift römork takmamalari ve traktör römorklarinin arka kamlarina; Avrupa Toplulugu Direktifleri ve Avrupa Ekonomik Komisyonu Regülâsyonu ECE R 69'a uygun iki adet reflektör isaret levhasi takmasi avuca yan kamlarinda san flâsör lambalari takmalari konusunda denetimler yapilacaktir.
2. Tir, kamyon, kamyonet ve römorklu traktörler ve otobüs, minibüs gibi toplu tasima araçlari üzerinde yukarida belirtilen türden ihlallere karsi denetimlere agirlik verilecek, denetimler sabit veya seyir halinde yapilacaktir.
3. Tarim isçilerinin tasindigi otobüs, minibüs gibi araçlarin yetki belgeleri ve zorunlu sigortalarinin bulunup bulunmadigi ve sürücü belgelerinin yeterli olup olmadigi vb. hususlar vb. çikis noktalarinda ve güzergâh üzerinde titizlikle kontrol edilecek, eksiklikleri tespit edilen araçlarin hareketlerine eksiklikleri giderilinceye kadar izin verilmeyecektir.
4. Tarim isçilerinin traktör römorklari kamyon ve kamyonet kasalari üzerinde tasinmalarina kesinlikle izin verilmeyecektir.
5. Araçlarin isik donanimlari ve arka isaret levhalarinin usulüne ve standartlara uygun olup olmadigi kontrol edilecektir.
6. Araç soförlerinin alkol ölçümleri yapilacak, çalisma ve dinlenme sürelerine uyup uymadiklari ve hiz ihlalleri takograf kayitlarindan kontrol edilecektir.
7. Karayolu üzerinde ve otoyollarda, zorunlu haller ve belirlenen yerler disinda araçlarin duraklama yapmalarina ve yolcu indirip bindirmelerine müsaade edilmeyecek; eksiklikleri görülen araçlar eksiklikleri tamamlanincaya kadar trafikten men edilecektir” denildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284