Emniyet Müdürü Sönmez’den Bayrami Öncesi Uyari

Ilimiz Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, yaklasan Kurban Bayrami öncesi vatandaslari dolandiricilara karsi dikkatli olmalari konusunda uyardi.

Emniyet Müdürü Sönmez’den Bayrami Öncesi Uyari

Ilimiz Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, dolandiricilarin Kurban Bayramini firsat bilerek piyasaya sahte para sürmeye çalisacagini belirterek, "Sahte paralar dolandiricilar tarafindan genellikle nakit para akisi ve halkin yogun olarak bulunduklari ortamlarda, akaryakit istasyonlarinda, alisveris merkezlerinde, canli hayvan ticareti yapilan yerlerde, semt pazarlarinda, taksi ve eglence yerlerinde piyasaya sürülmeye çalisilacaktir" dedi.
Vatandaslarin sahte para konusunda dikkatli olmalarini isteyen Sönmez, "Vatandaslarimiz paranin gerçekligini tespit etmek için her zaman birden fazla güvenlik unsurunu kontrol etmelidir. Paranin güvenliginden kusku duyuldugu takdirde, gerçekliginden emin olunan bir baska banknot ile karsilastirilmalidir. Sahte para, alinan kisiye kesinlikle iade edilmemelidir. Sahsa iliskin mümkün oldugu kadar çok bilgi tespit edilmelidir. Parayi veren kisi mümkün mertebe oyalanmalidir. En kisa sürede 155 Polis Imdat veya baska kanaldan polise bilgi verilmelidir. Sahte para görevlilere teslim edilmelidir" dedi.
Sönmez, "Yapilacak ihbarlar aranan bir kisi veya bir sahtecilik sebekesini ortaya çikarilabilecegi asla unutulmamalidir" diyerek sözlerini tamamladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284