En İyi Kırkımcı Yine Karamanlı Gülşah Ün Oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2’inci Ulusal Kırkım Şampiyonası'nda en hızlı kırkımcılar yarıştı. Çekişmeli geçen mücadele sonunda, erkeklerde Kırklareli'nden Kadir Sarı, kadınlarda da geçen yılın şampiyonu Karamanlı Gülşah Ün birinci oldu.

En İyi Kırkımcı Yine Karamanlı Gülşah Ün Oldu

Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen "Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı”, “Anadolu Kırsal Hizmetler Fuarı” ve “2. Ulusal Kırkım Şampiyonası” etkinlikleri kapsamında organize edilen “Ulusal Kırkım Şampiyonası”nda kazananlar belli oldu. 33 kırkımcının ter döktüğü şampiyonada yarı finale kalan 20 kırkımcı, şampiyon olabilmek için kırkım makinelerini hiç kapatmadı.

Erkekler kategorisinde birinci, geçen yılın ikincisi, Kırklareli’nden gelen Kadir Sarı olurken; yine geçen yılın şampiyonu, Gaziantep’ten gelen Müslüm Yalçın ikinciliği aldı. Şampiyonanın üçüncüsü de Konyalı Ömer Yılmaz oldu. Kadınlar kategorisinde ise birinci yine değişmedi. Geçen yılki şampiyonanın birincisi, Karaman’dan yarışmaya katılan Gülşah Ün oldu.

Derece yapan kırkımcılara ödüllerini, Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz ile Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılıç takdim etti.

Erkekler kategorisinde birinci olan kırkımcıya 5, ikinciye 2, üçüncüye de 1 gremse altın hediye edilirken, kadınlar kategorisinde birinci olan kırkımcıya, kırkım makinesi verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284