Enerji İhtisas Bölgesi İlan Edildi

Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ilan edilmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından onaylandı.

Enerji İhtisas Bölgesi İlan Edildi

Vali Süleyman Tapsız yaptığı açıklamada,“Güneş radyasyon değerlerinin yüksek olduğu ilimizde yatırımcılara arsa temini sağlamak amacıyla; yaklaşık 3.465 hektarlık mera vasıflı arazide “Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi” ilan edilmesine yönelik Valiliğimiz tarafından 18.03.2015 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nezdinde yapılan girişim, 22.06.2015 tarihinde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından uygun görülmüştür” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 15 - 17 Eylül 2015 tarihleri arasında yaptığı yer etüt çalışmaları sonunda 1.628 hektarlık alanın bölgenin kurulması için uygun olduğu tespit edildiğini belirten Vali Tapsız, “İlimizi yakından ilgilendiren konu 16 Mayıs 2017 tarihinde Endüstri Bölgeleri Koordinasyon Kurulu’nda konu görüşülmüş, oy birliği ile bölgenin ilan edilmesi kararlaştırılmıştır. Bakanlar kurulunun kararının ardından Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ilanı Resmi Gazete’de yayımlanarak resmi statüsünü kazanacak. Enerji İhtisas Endüstri Bölgesinin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284