Enerji Üretim Ve Iletim Tesisleri Alanlari Kiraya Verilecek

Mülkiyeti Karaman Il Özel Idaresine Ait ve Imar Planinda Enerji Üretim ve Iletim Tesisleri alani olarak planlanan 10 adet arsa ihaleye çikariliyor.

 Enerji Üretim Ve Iletim Tesisleri Alanlari Kiraya Verilecek

Türkiye’de günes enerjisi potansiyelinin en yüksek oldugu illerin basinda gelen Ilimizde, yapilan incelemeler ve çalismalarla birlikte Mevlana Kalkinma Ajansinin destegiyle mülkiyeti Il Özel Idaresine ait Kocadüz Mevkiinde bulunan ve 10.000 metrekarelik bir alan da kurulu gücü 500 KW gücünde günes enerjisi santrali (GES) kurulmasi çalismalari baslatilmisti. Önümüzdeki günlerde tesis tamamlanacak olup, TEDAS kabulünden sonra santral enterkonnekte sisteme baglanip elektrik üretmeye baslayacak.

Yürütülen çalismalar sonrasinda enerji üretimi konusunda Il Özel Idaresinin öncülügünü yaptigi günes enerjisi santrali projesi kapsaminda, enerji üretim ve iletim tesisleri alani olarak planlanan arsalar bölgede yatirim yapmak isteyen firmalara yeni firsatlar sunacak. Bölgede yatirim yapmak isteyen gerçek ve tüzel kisiler sartlarin haiz olmasi durumunda enerji santrallerinin kurulacagi arsalari 25 yilligina kiralayabilecek.
Lisanli ve lisansiz günes enerji santrali projeleri için Il Özel Idaresine ait parselde yaklasik 950.000 metrekarelik alan ayrilmistir. Yatirim yapmak isteyen firmalar için Kocadüz Mevkiinde Kurulu bulunan ve mülkiyeti Karaman Il Özel Idaresine ait ve imar planinda enerji üretim ve iletim tesisleri alani olarak planlanan arsalar, 07.04.2015 Sali günü, Karaman Il Genel Meclisi Il Encümeni Toplanti salonunda 2886 sayili Devlet Ihale Kanunu’nun 45. maddesi geregi açik artirma usulü ile ihale edilerek bölgede günes enerjisi santrali kurmak isteyen yatirimci firmalara 25 yilligina kiralanacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284