Engeller Hayallere Mani Değildir

Engelliler Haftası dolayısıyla Dünyagöz Hastanesi Konya şubesi Konya'nın Karapınar ilçesinde öğrencilerini en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için azimle 7 yıldır öğretmenlik yapan görme engelli Gazi Baştürk’ü ziyaret etti.

Engeller Hayallere Mani Değildir

Karapınar Fevzipaşa Ortaokulu’nda sosyal bilgiler öğretmenliği yapan 38 yaşındaki Gazi Baştürk’ün hem öğrencileri hem de mesai arkadaşları tarafından ne kadar çok sevildiğine Dünyagöz Hastanesi de şahit oldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Dünyagöz Hastanesi Konya şubesi müdürü İrfan Yalçın ‘ Bu anlamlı günde biz Gazi hocamızı ziyaret etmek istedik. Çünkü öğretmenliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğunun farkındayız. Bu kutsal en güzel şekilde yerine getiren öğretmenimiz Gazi Baştürk’e Dünyagöz ailesi olarak başarılarının devamını diliyoruz. Ayrıca öğretmenimizin geçmiş öğretmenler gününü de kutluyoruz. Keşke hocamızın gözleri için uygulayabileceğimiz bir tedavi olsaydı da hocamızı sağlığına kavuşturabilseydik.’

Görme engelinin işinde sorun oluşturmadığının belirten öğretmen Gazi Baştürk ise şunları kaydetti." Kabartma ders kitaplarım var. Her gün evde öğrencilerime faydalı olabilmek için konulara çalışıyorum. Öğrencilerimi göremesem de onların sevgisini kalbimde hissediyorum. Çocuklara sevgi verdiğiniz sürece karşılığını mutlaka alıyorsunuz. Öğrencilerim hep yanımda, teneffüste bile koluma giriyorlar. Öğretmen arkadaşlarım her konuda yardımcı oluyorlar. Öğrencilerime hep ne kadar şanslı olduklarını ama engellerin hayal kurmaya mani olmaması gerektiğini anlatıyorum. Eğer gerçekten bir hayali başarmak istiyorlarsa bunu bütün imkansızlıklara ve engellere rağmen başarabilirler. Görme konusunda sadece kontrollerime devam ediyorum. Öğrencilerime de yaşadığım zorlukları anlatıyorum. Mesela benim hiç onlar gibi kitaplarım olmadı. Öğrencilerim isterlerse benden çok daha iyi yerlere gelebilir çünkü her imkanları var. Bu anlamlı günde beni hatırladıkları için Dünyagöz Hastanesine de çok teşekkür ederim. "

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284