Engelli Istihdami Için Biraraya Geldiler

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari Leonardo Da Vinci Partnership Programi “Enable” (Engelli Bireylerin Istihdami) adli proje kapsaminda Karaman Il Milli Egitim Müdürlügü, Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi ve Egitim Uygulama Okulu engellilerin istihdami ile ilgili düzenlenen toplantida bir araya geldi.

 Engelli Istihdami Için Biraraya Geldiler

Toplantiya Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Sube Müdürleri M. Akif Duman, Abdülkerim Çömçe, Ömer Kiliç, Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu üyeleri, Rehberlik Arastirma Merkezi ve Egitim Uygulama Okulu Idarecileri katildi. Toplantinin açilis konusmasini yapan Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, “Birlikte uyguladigimiz bu projemizde engelli bireylerimizin kendilerini toplumun bir parçasi olarak hissetmelerini saglamayi, engelli bireylerin mesleki egitim imkânlarinin artirilmasina katkida bulunarak çalisan engelli sayisinin artirilmasini amaçlamaktayiz. Yurtdisi ortaklarimiz olan Ingiltere ve Italya engellilerin egitimi ve istihdami alaninda oldukça tecrübeli olan kurumlardir. Yapmis oldugumuz Almanya ve Italya toplantilarimizda edindigimiz bilgi ve deneyimlerimiz, ilimizdeki engelli istihdami ile ilgili olarak yapacagimiz çalismalarda bizlere katki saglayacaktir. Unutmamaliyiz ki; hepimiz birer engelli adayiyiz. Bu nedenle toplum olarak bu konuda üzerimize düsen görevleri yerine getirme sorumlulugumuzdan kaçamayiz. Bu projemizde bizlerden desteklerini esirgemeyen Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi Baskanimiz ve yönetim kurulu üyelerimize tesekkür ediyorum”dedi.

Toplantida konusma yapan Ticaret ve Sanayi Odasi Baskan Yardimcisi Riza Duru ise “Engelliler toplumumuzun ve vicdanimizin bir parçasi olup, onlar için yapilabilecek her türlü sosyal sorumluluk projelerinde yer almak bizin için onur vericidir. Il Milli Egitim Müdürlügümüzün koordinatörlügünde yürüttügümüz projemiz bizler için engelli istihdami alaninda aydinlatici ve rehberlik edici olmustur. Yapilan istatistiklere göre Karaman il genelimizde toplam 3000 engelli vatandasimiz bulunmakta bunlardan 110 engellimiz özel sektörde, 402 engellimizde kamuda istihdam edilmektedir. Karamanli isadamlari olarak amacimiz engellilerimizin is imkânlarini artirarak daha fazla sayida engelli vatandasimizin istihdamini saglamaktir” dedi.
Toplanti Egitim Uygulama Okulu Müdürü Yasar Göktepe’nin yaptigi sunum ve yapilacak proje çalismalarin planlanmasi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284