Engelliler Balkanlara Çikartma Yapti

Engellilere hizmeti etmeyi amaç edinmis Türkiye Beyazay Dernegi, Bulgaristan’a 150 kisilik kafile ile çikartma yapti. Ilimizde de subesi bulunan dernek, 5. Genel Kurulu’nu Bulgaristan’da yapti.

Engelliler Balkanlara Çikartma Yapti

Genel Baskanligini kendisi de görme engelli Lokman Ayva’nin yaptigi Beyazay Dernegi, engelliler için ülke genelinde ses getiren projeleri ile taninmakta: “Birlikte Yürüyoruz”, “Egitim Her Engeli Asar”, ”Aydinlan-Aydinlat”,”Mutlu Engelli Hatti” projelerden bazilari. Dernek “kamu yarina “ ibaresini tasiyan istisna derneklerden biri, dernegin yurt içinde 69 ve yurt disinda 4 olmak üzere toplam 73 subesi bulunmaktadir. Kurul ve toplantilarda yetmis üç degisik subeden toplanan 150 kisi, illerindeki engellilerin karsilastigi sorunlari ve çözüm önerilerini tartisti, yeni projeler ortaya koydu. Ayrica dernek, yurtdisindaki engelli dernekleri ile de baglantilar kurarak, ülkeler arasi dostluk köprüleri kurma çalismalari yapmaktadir. Komsu ülke Bulgaristan’a dostluk köprüleri olusturma adina 150 kisi ile giden dernek, Türk-Bulgar Dostlugu ve engellilere hizmet üretme konulu bir Panel yapti. Panel öncesindeki protokol konusmalarinda Bulgaristan Çalisma ve Güvenlik Bakani, saglik bakan yardimcisi, Sofya büyük elçisi konusmalar yaptilar. Paneli baskanligini Istanbul milletvekilleri Gülay DALYAN ve Tülay KAYNARCA yaparken Sofya Üniversitesi’nden Profesör, Doçent düzeyinde konusmacilar katildi. Ayrica etkinlikler içinde, ülkemizden ve Bulgaristan’dan engelli kisiler müzik ve tiyatro gösterileri sundu, dernek il temsilcileri illerini tanitan stantlar açti.
Beyazay Dernegi Karaman Sube Baskani Durmus Sayaslan,”Günümüzde, engelli vatandaslara hizmetin geri kalmisligin veya gelismisligin ölçülerinden biri oldugunu, bes günlük, kurultay ve toplanti çalismalarinin faydali geçtigini, engelli vatandaslara hizmet götürmede ufkunu açtigini; her türlü engelli kisilerden, engelli ailelerden veya çevresinde engelli olanlardan haberdar (05462609866) olmak istediklerini” belirtti.
Ayrica Beyazay Dernegi Karaman Sube Baskani Durmus Sayaslan, Türkiye Beyazay Dernegi, engellilerin egitim ve mesleki alanlardaki becerilerini gelistirerek toplumda sorumluluk alan, toplumla barisik bireyler yetistirmek için, Halk Egitim Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlügü, Milli Egitim Müdürlükleri, üniversiteler, Il Gençlik ve Spor Müdürlükleri ve çesitli kurum ve kuruluslarla isbirligi yapmaktadir. Engellilerinde diger vatandaslar gibi sunulan her türlü imkanlardan faydalanmasi gerektigi noktasinda bilinçlendirme çalismalari yapmaktir. Bütün bireyleri, kurum ve kuruluslari, is adamlarini engelli vatandaslarimizin egitim seviyelerini yükseltme, is becerisi kazandirma, iste istihdam etme noktasinda yardimci olmaya çagirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284