“Engelliliğe Karşı Toplumsal Algı - Toplumsal Farkındalık” Konulu Panel Yapıldı

Vali Fahri Meral, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının finansörlüğünde Karaman İslami İlimler Fakültesi tarafından hazırlanan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin de paydaşlığını yaptığı Bilinçli, Üniversite Engelsiz Kampüs projesinin kapanış programına katıldı.

“Engelliliğe Karşı Toplumsal Algı - Toplumsal Farkındalık” Konulu Panel Yapıldı

Proje kapanış toplantısının yanı sıra 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen “Engelliliğe Karşı Toplumsal Algı - Toplumsal Farkındalık” konulu panelinde gerçekleştirildiği programa; Vali Fahri Meral, hanımefendi Zehra Meral, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Kent Konseyi başkanı Ali Konukseven, daire müdürleri, KMÜ personeli, konuşmacı yazarlar ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin işaret diliyle çevirisini yaptığı İstiklal Marşı’nın okunması ve protokol konuşmalarıyla devam eden programda İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Başkonak, “Bilinçli Üniversite, Engelsiz Kampüs” projesi kapsamında proje koordinatörü projeyi değerlendiren bir sunum yaptı.

Sunumun ardından görme engelli eğitimci - yazar Halis Kuralay, ortopedik engelli eğitimci -yazar Ayhan Bahçeli, İşitme engelli eğitimci - yazar Turan Yalçın’ın katıldığı ve moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Başkonak’ın yaptığı panele geçildi.

Proje kapsamında farklı illerden gelerek bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşan konuşmacılar, sosyal ve kültürel hayatlarından günlük hayatlarına kadar birçok alanda engelli olmanın getirdiği zorluk ve sıkıntıları öğrencilerle paylaşırken, toplumumuzda engelliliğe karşı toplumsal algı ve toplumsal farkındalığın oluşturulmasını amaçlayan böyle bir projenin içerisinde yer almaktan duydukları mutluluğu ifade ederek, projede emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür ettiler.

Soru cevap kısmıyla devam eden panelin sonunda Vali Meral ve hanımefendi Zehra Meral, konuşmacı olarak projeye verdikleri destek ve katkılarından dolayı panelistlere birer plaket verdi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bünyesinde işaret dili eğitimi ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere ise sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Program, katılımcılara verilen kokteyl ile sona erdi.

Proje, üniversite personeli ve öğrencilerinin engelliler konusunda farkındalık kazanmaları, engelliler ve toplum arasında köprü vazifesi üstlenerek engelli bireylerin sosyalleşmesine yardımcı olmaları konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284