Erasmus Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gençlik Kulübü Öğrenci Topluluğu ve Karaman Gençlik Kulübü Derneği işbirliğiyle ‘Erasmus Bilgilendirme Semineri’ düzenlendi.

Erasmus Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

Karaman Gençlik Kulübü Derneği Başkanı ve Proje Koordinatörü Ayşe Yağmur Süzer’in konuşmacı olarak katıldığı seminere Erasmus programından yararlanmayı düşünen çok sayıda öğrenci ile Erasmus Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında İspanya'dan gelen Estefanía Mena ve Ukrayna'dan gelen Khrystyna Koretska da katıldı.

Gençlik Kulübü Öğrenci Topluluğu Başkanı Hanife Aydın’ın açılış konuşmasının ardından Proje Koordinatörü Süzer, Erasmus+ ile Erasmus kapsamındaki Gençlik Değişimi, Eğitim Kursu, Avrupa Gönüllü Hizmeti, Eğitim Hareketliliği, Staj Hareketliliği ve Girişimcilik programları hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Proje Koordinatörü Süzer, ”18 ila 30 yaş arası bütün gençlerin faydalanabileceği Erasmus+ Avrupa Birliği tarafından 2014-2020 yılları arasında eğitim, iş deneyimi, gençlik değişimi ve spor alanlarında kişilerin kendilerini geliştirmeleri için hazırlanmış bir programdır. Erasmus+ uluslararası eğitim sağlamak ve ülkeler arasındaki işbirliğini artırmak amacıyla oluşturulmuştur. Akademik değişim ve gençlik değişim programlarının yanı sıra staj, iş ve spor alanında işbirliği projelerini de içerir.” dedi.

Erasmus’a katılan 34 ülke olduğunu belirten Proje Koordinatörü Süzer, “Gençlik Değişimleri 7 ila 10 gün arası değişen bir programdır ve öğrencilerin kültürel farklılıkları gözlemlemesini sağlar. Eğitim Kursları Gençlik Çalışanları Hareketliliği için kişilerin gençlik alanında faaliyet göstermesi gerekir ve 18 yaş üzeri herkes katılabilir. Kurslar sayesinde bilgi ve deneyim paylaşımı vardır. Avrupa Gönüllü Hizmetinde 2 ay ile 1 yıla kadar gönüllü faaliyetinde bulunabiliyorsunuz ve bütün masraflar proje bütçesinden karşılanıyor. Öğrenme ve Staj Hareketliliğinde ise öğrencilerin diploma notları ve yabancı dil sınavından aldıkları puan önemli. Nadir olarak kullanılan Girişimcilik Programında ise girişimci olmalısınız ve iş planınız olmalı.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Seminerin devamında Karaman Gençlik Kulübü Derneğinde Erasmus Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında 2 ay boyunca faaliyet gösterecek olan Estefanía Mena ve Khrystyna Koretska; 'programa nasıl dahil oldular, projeyi nereden buldular, Karaman'a gelmeden önce projeye katılmak için neler yaptılar' gibi soruların cevabını vererek kendi deneyimlerinden bahsettiler.

Seminer, öğrencilerin merak ettikleri soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284