Erenoglu, Iftarini Basin Mensuplariyla Açti

Kamu Hastaneleri Birligi Karaman Genel Sekreterligi iftarda Karaman’da görev yapan yerel basin çalisanlari ile bir araya geldi.

Erenoglu, Iftarini Basin Mensuplariyla Açti

Karaman Devlet Hastanesinin 7. katinda gerçeklestirilen iftar yemeginde Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoglu ev sahipligi yapti, Genel Sekreterlik ve Devlet Hastanesi idarecileri de hazir bulundu.
Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoglu basin çalisanlari ile yakindan ilgilenirken katilimin yogun olmasindan dolayi duydugu memnuniyeti dile getirdi. “Bu güzel aksamda bizlerle iftar yapmanizdan ötürü onur duyduk. Bizi kirmayip geldiginiz için hepinize ayri ayri tesekkür ederiz” dedi.
6 AYLIK ÇALISMALAR DEGERLENDIRILDI, PLANLANAN PROJELER, HEDEFLER ANLATILDI
Dr. Ayhan Erenoglu iftar yemeginin ardindan Genel Sekreterlik olarak yilin ilk 6 ayinda Karaman’a yapilan saglik hizmetlerini degerlendirdi. Genel sekreter yaptigi konusmada Karaman’a hizmet için geldiklerini belirterek basin çalisanlarinin da kendilerini tesvik etmelerini, göremedikleri eksiklikleri görüp kendilerine iletmelerini istedi.
PERIFERIK ANJIYO BASLADI
Dr. Erenoglu hazirlanan sunuma bagli kalmadan yapilan çalismalari aktarirken anjiyo cihazinin hazir hale getirildigini, hatta 6 hastaya kalp damar cerrahi uzmanlari tarafindan periferik anjiyo islemini gerçeklestirdiklerini açikladi. Kalp anjiyosunun da uzman hekimlerin ve diger yardimci saglik personelinin Ankara Yüksek Ihtisas Hastanesi’nde Kasim ayina kadar devam eden egitimlerin tamamlanmasinin ardindan baslanacagini söyledi.
“ Karaman’in en büyük saglik sikintilarindan biri haline gelen anjiyo ünitesinin eksikligi artik tamamen gideriliyor. Bizden önceki saglik yöneticilerinin ve Sayin Bakanimiz Lütfi Elvan’in girisimleriyle Saglik Bakanliginin yatirimlari arasina alinan anjiyo cihazi bizim sempatik iliskilerimizin neticesinde ilimize ilk olarak getirildi, kurulumu gerçeklestirildi ve hatta bu hafta içerisinde 6 hastamiza da periferik anjiyo yapildi. Anjiyo cihazinin kurulmasiyla birlikte kalp krizi geçiren acil müdahale gereken hastalarimizin, hasta yakinlarinin artik diger illere sevki yapilmayacak. Il geneli ambulansli sevklerimizin ortalama % 35 ‘i ilimizde Anjiyo Ünitesinin bulunmamasi nedeniyle gerçeklesmektedir. Anjiyo Ünitesi ve Kardiyo Vasküler Cerrahi Merkezimizin açilmasiyla birlikte ilgili islemler artik Hastanemizde yapilacak ve böylelikle halkimizin magduriyeti önlenmis olacaktir” seklinde konustu.
HIZMETIMIZDE GÜLER YÜZÜ SÜREKLI HALE GETIRECEGIZ
Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoglu tüm yatakli kurumlarinda üst düzey tibbi donanimin yaninda hizmetin vatandasimiza nasil sunuldugu noktasinda da çalisanlara bire bir egitim verildigini, mutlak surette güler yüzün eksik edilmeyecegi, saglikli iletisimin kurulmasi yönünde yaptirimlarinin da devam ettigini açikladi.
Dr. Erenoglu konusmasinda sunlara yer verdi: “Hastanelerimize basvuran her hasta için karsilama, muayene, tetkik ve tedavinin tüm asamalarinda nezaketin ve güler yüzün sürekli olmasi yönünde israrli denetim ve gözlemlerimiz devam ediyor. Hastaneyi ful donatmisiz ama hastalarimiza gereken ilgiyi, güler yüzü veremedikten sonra bizim basarimizdan veya hasta memnuniyetinden bahsetmemiz mümkün degil. Yöneticilerimizde çalisanlarimiza rol model olacaklar”
YOGUN BAKIM YATAK SAYILARIMIZI ARTTIRDIK
Ilimizdeki yogun bakim yatak sayilarinda da artisa gittiklerini belirten Genel Sekreter özellikle 3. Basamak kabul edilen agir hastalarin kaldigi yogun bakim ünitesinin yatak kapasitesini 9’dan 18 e çikarttiklarini bildirdi. Yeni dogan, dâhiliye, gögüs ve genel olmak üzere toplamda 58 yatakla yogun bakim hizmetlerini yürüttüklerini ifade etti.
TIBBI CIHAZ ALIMLARIMIZ DEVAM EDIYOR.
“Saglik Tesislerimize 2015 yili basindan itibaren toplamda 26 kalem (68 adet) Tibbi Cihaz alimi yapilmistir. “ diyen Dr. Ayhan Erenoglu toplam maliyetinin 566 bin 708 TL oldugunu ayrica 1 milyon 400 bin TL ‘de anjiyo cihazinin degerlendirilebilecegini vurguladi. Önümüzdeki günlerde Karaman Devlet Hastanesine ESWL ( Kapali Böbrel Tasi Kirma Cihazi) ve Mamografi Cihazinin alinacaginin da altini çizdi.
ADSM TASINIYOR
Devam eden ve planlanan saglik yatirimlarindan da bahseden Genel Sekreter Ermenek Devlet Hastanesinin insaatinin yüzde 85’inin tamamlandigini, bittiginde çok güzel bir hastane olacagini vurguladi. Ermenek Devlet Hastanesine tomografi cihazinin alinmasi için girisimlerde bulunduklarini da belirtti.
Karaman Agiz Dis Sagligi Merkezinin (ADSM) gerek konum olarak gerek hizmet açisindan fiziki kosullarin yetersizligini dile getiren Erenoglu tasinmasi yönünde Saglik Bakanligi ile gerekli yazisma ve görüsmeleri yaptiklarini, önümüzdeki günlerde 82 olarak tabir edilen Eski Devlet Hastanesi Ek Binasinin tadilatiyla birlikte yeni yerine tasinmasinin planlandigini söyledi.
ILIMIZDE GERÇEKLESTIRILEN TOPLAM DOGUMLARIN % 84 ‘Ü BIZIM KURUMLARIMIZDA GERÇEKLESTIRILIYOR.
Il genelinde yapilan tüm dogumlarin %84’ ünün Genel Sekreterligimize bagli Saglik Tesislerinde gerçeklestigini vurgulayan Genel Sekreter toplamda 5 dogum masasi 93 Ebe ve 4 Jinekologla bu kadar hizmetin verildigini dile getirdi. “ Bu rakam bizler için memnun edici bir sonuç. Ülke genelinde özel hastane olan hiçbir ilde bu kadar yüksek bir oranda dogum yapilan kamu hastanesi yoktur sanirim “seklinde konustu.
ONKOLOJI HIZMET BIRIMI HIZMETE BASLADI
Ayaktan Onkoloji Hizmet Biriminin Fiziki ve Tibbi altyapisinin ve personellerin egitimlerinin tamamlandigini belirterek bugün itibaren halkimizin hizmetine açildiginin müjdesini verdi. Önümüzdeki dönem de medikal onkolog uzmaninin da ilimize gönderilmesi konusunda gerekli girisimlerde bulunulacaginin da sinyalini verdi.
Karaman Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoglu sunumunun ardindan tek tek basin çalisanlarinin çalismalari ile ilgili fikir ve önerilerini de dinledi. Basin çalisanlari memnuniyetlerini dile getirerek kendilerini agirladiklari için tesekkür etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284