Ermenek Belediye Başkanı Sözkesen'den O İddialara Açıklama Geldi

Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen vatandaşlar tarafından merak edilen bazı uygulamalar ve son günlerde çıkan dedikodular hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

Ermenek Belediye Başkanı Sözkesen'den O İddialara Açıklama Geldi

Öncelikle 18. Madde İmar uygulaması hakkında bilgilendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, “Bilindiği gibi 3194 sayılı İmar kanunun Arazi ve arsa düzenlemesi başlıklı 18.maddesi “ İmar hududu içinde bulunan binalı veya binasız arsa ve arazileri malikleri veya diğer hak sahiplerinin muvafakati aranmaksızın, birbirleri ile yol fazlaları ile kamu kurumlarına veya belediyelere ait bulunan yerlerle birleştirmeye, bunları yeniden imar planına uygun ada veya parsellere ayırmaya, müstakil, hisseli veya kat mülkiyeti esaslarına göre hak sahiplerine dağıtmaya ve resen tescil işlemlerini yaptırmak amacı ile belediyelere yetki vermiştir. İlçemizde uygulanan 18. Madde uygulaması kop projesi kapsamında çevre ve şehircilik bakanlığı mekânsal planlama genel müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Belediyemiz söz konusu uygulamanın kontrolünü sağlamakta gerekli gördüğü düzeltmeleri yaptırmaktadır. Söz konusu uygulama 2 kere bilgilendirme 1 kere kesin askı olmak üzere 3 kere askıya çıkmıştır. Son askı sırasında yapmış olduğu inceleme sonucu yapılan düzeltmeler nedeni ile 4. ve son kez 1 ay süre ile tekrar askıya çıkarılacaktır. Belediyeler düzenlemeye tabi tutulan arazi ve arsaların dağıtımı sırasında bunların yüzölçümlerinden yeteri kadar saha, düzenleme dolayısıyla meydana gelen değer artışları karşılığında "düzenleme ortaklık payı" olarak düşülebilir. Bu oran %40 ı geçemez İlçemizde yapılan uygulamada bu oran %31.89 olmuştur. İmar adaları içerisinde bulunan kadastro yolları Düzenleme Ortaklık Payı Oranından düşürülmüştür. Düzenleme sahasına giren bütün parsellerden aynı oranda kesinti yapılmıştır. Düzenleme ortaklık payları kesintisi neticesinde Kamunun ihtiyacı olan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumları, sağlık kurumları, yol,  su yolu, meydan, park, otopark, çocuk bahçesi, yeşil saha, ibadet yeri ve karakol gibi umumî hizmetlerden ve bu hizmetlerle ilgili tesisler için arsa üretimi sağlanmış olur.

Üzerinde bina bulunan ve uygulama İmar planında kamusal alanda kalan ya da yolda kalan yapıların bedelleri, yapı sahibine ödenmedikçe ve aralarında başka bir anlaşma temin edilmedikçe bu yapıların eski sahipleri tarafından kullanılmasına devam olunur.

Ermenek uygulama İmar Planı 1996 yılında yapılmıştır. Bu plan uyarınca kamunun ortak kullanımına ait park ve benzeri alanlarda arsası kalan vatandaşlar 1996 yılından beri mağdur edilmiştir. Bu uygulama sonucunda bu tür mağduriyetlerde giderilmiştir” diyerek açıklamada bulundu.

Öte yandan arsa satarak belediyenin mallarının eritildiğini söyleyenlere cevaben de atıl durumdaki gayrimenkullerin, bulunduğu çevreye canlılık kazandırması ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermesi açısından satıldığını ifade etti. Başkan Sözkesen satılan gayrimenkulün boş durumda 225 m2 işyeri olabilecek karkas yapı, yeni yapılan soğuk hava deposundan boşalan 2900 m2 civarında arsa, buna karşında 115000 m2 karayolları arazisinin ve Ermenek Şehir Stadyumu yanındaki 30000 m2 arazinin satın alındığını söyledi.

Ermenek Turkuaz Mesire alanı olarak bilinen 17500 m2 arazinin de satın alınması için görüşmelerin başladığını dile getirdi. Başkan Sözkesen, vatandaşların Pazar yeri ile ilgili sıkıntılarına da yanıt verdi. 2018 yılının en büyük projesi olacak olan Pazar Yeri projesi için heyecanını dile getiren Sözkesen “ 2018 yılı Belediye bütçemizin büyük bir çoğunluğunu bu projemize harcayacağız. Atatürk caddesini özellikle itfaiye ve ambulans geçişlerini kapatmamak adına geçici çözüm olarak pazar yerimiz Menekşe Caddesine taşındı. Bunun ile ilgili detayları daha öncede paylaştık, şimdide paylaşıyorum. Bu karar bizim tek başımıza aldığımız bir karar değildi. Yapmış olduğumuz anket sonucunda vatandaşlarımızın da görüşleri alındı. İnşallah 2018 yılı Sıla Etkinliklerine açmayı planladığımız Pazar yeri projemiz; 450 araç kapasiteli otopark, 2100 m2 kapalı Pazar yeri,  üst katıda kültür han, sinema, tiyatro salonu ve müze olacak şekilde projelendiriliyor. İnşallah Şubat 2018 de ihaleye çıkacağız” dedi.

Kömür ocaklarının çalışma şartları, çıkan torba yasa ile yeniden düzenlenmiştir. Yeni yılda Ermenek’teki kömür ocaklarının tekrardan faaliyete geçmesi ile ilgili olarak fikir alışverişi de yapan Uğur Sözkesen, “Belediye olarak esnaflarımıza destek vermek için de elimizden geleni yapıyoruz, Belediyemizin ihtiyacı olan mal alımlarını esnaflarımızdan tedarik ediyoruz, ortalama her ay 1 milyon TL bırakıyoruz Ermenek’e” dedi. Görüşmelerini sürdürdüğümüz 1 M watt gücünde güneş enerji santrali, 10 adet in konutları ve yeni mesire alanları, restoran, bakı terası, göl evleri, açık plaj, 4500 kişilik ay yıldızlı açık gösteri merkezi, 5000 kişilik stadyum, gençlik merkezi, eko turizm, parke üretimi tesisi ve parke yenileme, 3 adet iskele, Zeyve köyü- iskele, Nadire köyü -iskele ulaşım yolları gibi çalışmalar hakkında da bilgiler veren Sözkesen gece gündüz demeden halkımızın rahatı ve mutluluğu için çalışıyoruz. AK Parti ve MHP den oluşan oluşan Belediye Meclisi, Belediye Başkanı ve personelimle beraber görevimizin başındayız” dedi.

Son zamanlarda bazı belediye başkanlarının görevden alınması haberleri üzerine kendisinin de görevden alındığı dedikodularına yönelik olarak “Ne benim ne Meclis üyelerimin ne de personelim hakkında açılmış veya olumsuz sonuçlanmış bir dava vs. bulunmamaktadır. Yaptığımız işler konusunda da hem partimizden hem vatandaşlarımızın çoğunluğundan takdir toplamaktayız. Bizi Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın ya da herhangi bir siyasi oluşumunun savunmasına gerek yok. Bizim arkamızda gece gündüz çalışan bir belediye olduğunu bilen; yüzlerce dua, yüzlerce sağduyulu, şahsi menfaatlerinden arınmış vatandaşımız var. 1999 yılındaki kendi oy rekorumuzu 10 puan arttırarak yeniden kırdık ve Ermenek tarihindeki en büyük oy oranı olan %49,5’e ulaştık. Görevden alınmayı geçtim partimizden telkin dahi almadık, aksine takdir edilmekteyiz. Şehir dışında çok bulunmamız sebebi ile de bu sonuca varan, çıkarına ters düştüğümüz bazı kişiler bilsinler ki yerinde oturmayla iş yürümüyor. Biz büyük projelerimizin takibinde, Ermenek’e daha fazla ödenek çıkarabilmenin derdinde olarak şehir dışındayız. Biz görevimizin başındayız, bu söylentiler duru suyu bulandırmaktan başka bir şey değildir. Belediye Başkanlığında bulunduğum geçmiş dönemlerimde dâhil olmak üzere 14 yıldır Ermenek’imize hizmet yolculuğumuza ilk günkü aşk ile devam ettiğimi vatandaşlarımıza saygı ile duyuruyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284