Ermenek Belediyesi Eski Baskanlarindan Cevdet Ünsal Vefat Etti

Ermenek eski belediye baskanlarindan Cevdet Ünsal’i 17 Agustos 2012 Cuma sabahi Besiktas Abbasaga’daki evinde yasamini kaybetti. Cumartesi günü ikindi namazini müteakiben Yildiz Hamidiye Camii’nde kilinacak olan cenaze namazindan sonra Heybeliada’daki aile kabristaninda topraga verilecek.

Ermenek Belediyesi Eski Baskanlarindan Cevdet Ünsal Vefat Etti
Cevdet Ünsal 1929 yilinda Ermenek Çinarlisu Mahallesinde Sipas Camii bitisigindeki evde dogdu. Fevzizade Mustafa Efendi’nin bes çocugundan dördüncüsüdür. Ablasi rahmetli Kübra, agabeyleri Nuri ve Vehbi (rahmetli ) ve kardesi Dr. Fevzi’dir. Hayatta olan agabeyi ve kardesi yasamlarini Istanbul’da sürdürmektedirler.
Cevdet Ünsal, 1956 yilinda Ermenek’in ünlü terzilerinden Hüsamettin Keskin’in büyük kizi Nurten Hanim ile evlenir. Cevdet Bey’in Nurten Hanim’dan Semra ( eczaci), Ayse ( Mat. Ögretmeni ) , Yasemin ( Doktor ) adinda üç çocugu vardir.
Cevdet Bey. 27 Mayis ihtilalinden sonra kurulan Adalet Parti’de siyasete girer ve üç dönem Ermenek Belediye Baskani ( 1963-1974 ) seçilir. Emin Hami Bey’den ( 1927-1944 ) sonra en uzun belediye baskanligi yapan bir siyasetçidir. Çocuklarinin yüksek okul egitimi yasina gelmesiyle dostu Ali Saritas’in ( rahmetli ) da tesvikiyle Istanbul’a göçer ve 1988 yilina kadar ticaret yapar. Aslinda onun Istanbul’a baska gelme nedenleri de vardir. Ortaokulu Istanbul’da okumustur. Ayrica Kayinpederinin kardesleri Naci ve Abdullah Keskin kardeslerde Istanbul’dadir.
Agir seker hastaligi nedeni ile uzun süredir tekerlekli sandalyeye ve yataga bagimli olan Cevdet Bey 17 Agustos 2012 Cuma sabahi yasama veda eder. Belediye Baskanligi Dönemi’nde Ermenek’e büyük imar hizmetleri vardir.
Kazma kürekle yol yapiminin oldugu, kepçe, dozer ve is makinelerinin henüz olmadigi dönemde çok büyük efor sarf ederek Tekke ve Meydan arasindaki genis yol onun zamaninda yapilmis, HES yanina yeni bir Termik Santral kurarak Ermenek’in elektrigini güçlendirmis ve enerji fazlasini Güneyyurt’a vererek oranin da aydinlanmasina hizmet vermistir. Fabrika’ nin oldugu yeri düzenleyerek güzel bir park yaptirmistir. Ermenek’e ve Ermeneklilere büyük hizmetleri olan Cevdet Ünsal’a Allah’tan rahmet, esine, çocuklarina, yakinlarina ve sevenlerine bas sagligi dileriz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284