Ermenek Ilçesi’nde Amatör Kayak Yarismasi Yapildi

Ilimize bagli Ermenek ilçesinde Ermenek Bozdag Kayak Sporlari ve Dagcilik Spor Kulübü Dernegi tarafindan amatör kayak yarislari düzenlendi.

Ermenek Ilçesi’nde Amatör Kayak Yarismasi Yapildi
Düzenlenen yarismaya 55 sporcu katildi. Ermenek Bozdag Kayak Sporlari ve Dagcilik Spor Kulübü Dernegi Baskani Turan Gücal, basin mensuplarina yaptigi açiklamada, Ermenek’te vatandaslara kayak sporunu sevdirmek amaciyla 7 yildir amatörce bu yarislari düzenlediklerini söyledi.
Burada yapilan yarismalarin resmi bir yarisma olmadigini belirten Gülcan, “Bu yarismanin Türkiye'de yapilan en amatör kayak yarismadir. Bizim amacimiz öncelikle Ermenek, Sariveliler ve Basyayla ilçelerini kapsayan Taseli bölgesinde bu kayak sporunu tanitmak, sevdirmek istiyoruz. Özellikle gençlerimize bu sporu ögretecek Ermenek'ten lisansli kayak sporculari çikarip daha iyi yerlerde yarismalarini görmek istiyoruz. Her geçen sezon da ilerlemeleri görüyoruz. Her gün daha iyiye gidiyoruz. Ilgi fazlalasiyor. Artik seyircimiz de olmaya basladi. Burada 6 yasindan 60 yasina kadar sporcularimiz var diye konustu.
Yarismalarin bitmesiyle bazi vatandaslar ise poset ve kizaklarla kayarak karin tadini çikardi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284