Ermenek Maden Faciasinin Davasina Bugün De Devam Ediliyor

Karaman`in Ermenek ilçesinde dün baslayan maden faciasina iliskin davada 166 sayfalik iddianamenin okunmasi tamamlandi. Davanin ilk durusmasinin ikinci gününde saniklarin sorgusuna geçilmesi bekleniyor.

 Ermenek Maden Faciasinin Davasina Bugün De Devam Ediliyor

Karaman'in Ermenek ilçesinde 18 kisinin hayatini kaybettigi maden faciasina iliskin dün baslayan dava 166 sayfalik iddianamenin okunmasiyla tamamlandi.

Davanin seyri hakkinda bilgi veren Ankara Barosu Avukatlarindan Mehmet Kasap, "Dün itibariyla 166 sayfalik iddianame tamamlandi. Bugün itibariyla saniyorum saniklarin sorgusuna geçilecek, sanik ifadeleri alinacak. Aha sonra vakit ve imkanlar verdigi ölçüde, müstekilerin ifadelerinin alinmasi belki bizim söyleyeceklerimizle beraber bir degerlendirme olacak. Dün özellikle söylemistim göz göre göre gelen bir kaza. Iddianamenin her sayfasinda bunu hissediyorsunuz. Bizim bugün avukatlar olarak yeni taleplerimiz olacak. Özellikle disarida olan tutuklu olmayan kisiler var iddianame bir defa okundugunda umarim mahkeme heyetinde de bir kanaat olusmustur. Çok ciddi sekilde agir imali olan kisiler var. Bunlarla iliskin olarak yeni tutuklama taleplerimiz olacak. Umarim mahkeme bu iddianameyi bas basa okuyup degerlendirdikten sonra tutuklama yönünde bir karar verecegini tahmin ediyoruz" dedi.
Eski CHP Milletvekili Avukat Hüseyin Aygün de, "Çagdas Hukukçular Dernegi ve Akara Barosunun talebi ve davetiyle buraya geldim. Ermenek katliam oldugunda da buraya gelip kalmistim. Bugün sadece adalet istegi dile getirilmeyecek. Budan sonra maden kazalarinin olmamasi için hem idareye hem hükümete ve kamu görevlilerine bir çerçeve çizilecek. Eger mahkemeler en hafifinden görevini ihmal eden hem sirket yöneticileri hem de kamu görevlileri ile caydirici hükümler vermezler ise bundan sonra çok isçiler hayatini kaybeder. Mahkemenin bugün bu pesvektifle bakmasi, sadece 18 can için karar vermesi degil bundan sonra hiç kimsenin hayatini kaybetmemesi için caydirici bir karar vermesi için buradayiz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284